Tessa de Loo – Meander (2006-23)

boekomslag Tessa de Loo - Meander

Jesse Deodaat is de geestelijk leider van de leefgemeenschap Meander, gevestigd in een klein Zeeuws dorp. Sebastiaan Pieck, zelf een zoekende, raakt at snel in de greep van Jesses ideeën en charismatische uitstraling. Sebastiaan besluit in Meander te gaan wonen. Hij treft er een gevarieerde groep volgelingen aan: onder meer een doorgedraaide wiskundeleraar en diens vrouw, een gesjeeste student filosofie, een ex-antropoloog en een yogaleraar. En Jesses wellustige vrouw Maja, die, na de nodige spanningen, een tegenbeweging vormt…

Boekinformatie
Schrijver: Tessa de Loo
Titel: Meander
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Jaartal: 1986
Bladzijden: 340
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik kocht dit boek in januari 2002
    • mijn exemplaar is de 7e druk uit 1987 van uitgeverij De Arbeiderspers
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • ik las het boek in 2006 en dit was boek 23 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het verhaal leest gemakkelijk weg, wat erg lekker is met dat warme weer. Het lijkt het een zweverig verhaal te worden. Dit is niet het geval. Het is een verhaal dat beschrijft hoe een gemeenschap opbloeit en hoe het de mensen hier vergaat. Ik denk dat het herkenbaar is om te lezen hoe iets vol idealen begint, maar dat het moeilijker wordt als je geconfronteerd wordt met de rest van de wereld.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 22 juli 2006


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten