Brian Moore – De vrouw van de magiër (2007)

boekomslag Brian Moore - De vrouw van de magiër

Emmeline Lambert vergezelt haar man Henti, Frankrijks beroemdste magiër en illusionist, wanneer hij in 1856 door keizer Napoleon III naar Algerije wordt gestuurd. Daar moet Lambert de Arabieren en hun charismatische leiders, die op het punt staan om een heilige oorlog te beginnen, ervan overtuigen dat de Franse macht en magie vele malen groter zijn. Lambert, een zeer ambitieus man, doet wanhopig zijn best om zijn keizer tevreden te stellen en zijn eigen machtshonger te stillen. Maar Emmeline geeft zich over aan de zinderende betovering van de woestijn. Haar vroegere besef van vaderlandsliefde en fatsoen verdwijnen even snel als haar respect voor de spirituele magie van de islam groeit.

Boekinformatie
Schrijver: Brian Moore
Titel: De vrouw van de magiër
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Jaartal: 1998
Bladzijden: 254
Vertaler: Lon Falger
Genre: geschiedenis
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in november 2001 gekocht
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggegeven aan minibieb)
  • Ik las het boek in 2007 en dit was een van de 21 boeken die ik in 2007 gelezen heb

Mijn mening

Ik heb dit boek in november 2001 gekocht. Ik vond het wel een aardig boek. Eigenlijk valt er weinig meer over te vertellen dan al op de achterkant van het boek staat.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 9 juli 2007


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten