boekomslag Elizabeth Noble - De leesclub

Nicole, Harriet, Clare, Susan en Polly komen één keer per jaar samen om een boek te bespreken. En zodra ze het boek van de maand dichtslaan beginnen hun eigen verhalen. De vijf vrouwen zijn zo verschillend als de boeken die ze lezen. Nicole heeft schatten van kinderen en een geweldige man die helaas wel heel veel overwerkt. Harriet twijfelt of ze nog wel van haar perfecte man houdt. Polly’s jonge dochter is ongewenst zwanger geraakt. Clare moet na talloze mislukte pogingen om zwanger te worden accepteren dat ze kinderloos zal blijven. En Susan voelt zich schuldig dat ze haar dementerende moeder in een verpleeghuis heeft ondergebracht.

Boekinformatie
Schrijver: Elizabeth Noble
Titel: De leesclub
Uitgeverij: Van Reemst
Jaartal: 2004
Bladzijden: 432
Vertaler: Parma van Loon
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in 2006 geleend bij de bibliotheek
  • ik las dit boek in 2006 en dit was boek 5 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Tja, dit is duidelijk niet mijn soort boek. Ik verwachtte een boek dat over het lezen van boeken ging, maar het gaat vooral over de levens en problemen van de vrouwen die deze leesclub vormen. Het boek is ingedeeld naar de maanden van het jaar en elke maand wordt er een boek genoemd dat de dames hebben gelezen. In het begin van elk hoofdstuk is de leesclub bij elkaar en lees je een fragment van de bespreking van het boek. De rest van het boek gaat over het leven van deze vrouwen. Ik hou niet zo van die vrouwenboeken. Ik heb het wel uitgelezen, deels omdat ik een boek niet zomaar ongelezen kan wegleggen, maar ik zou het eigenlijk niemand aanraden. Eigenlijk ben ik blij dat ik het uitheb en weer een leuk boek kan gaan lezen. Waarschijnlijk denken anderen hier anders over. Laat het me weten!

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 20 februari 2006


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

Oude reacties

Jos Goedmakers – 20 februari 2006 13:22: Als ik dat laatste lees wil ik niet eens met het lezen beginnen……

anoniem – 20 februari 2006 14:53: Wellicht een interessante link voor zusje:

PW – 20 februari 2006 20:36: Had je dat echt gedacht dat het over lezen ging? Het is wel een boek wat ik zou lezen hoor, en het zou op zolder belanden tussen soortgelijke boeken. Daar heb ik namelijk een apart plankje voor en het mag van manlief niet in de huiskamer, te weinig literair 😉
Abhorsen ziet er heel anders uit in ieder geval. Ook graag een beschrijving als je die uit hebt!

Tante Til – 21 februari 2006 11:27: Ik had het idee dat het meer over lezen zou gaan. Had me leuker geleken. Ga vandaag lekker aan ‘Abhorsen’ beginnen. De eerste twee delen van de trilogie heb ik vorig jaar al eens gelezen, maar deel 3 was steeds weg bij de bieb.

Edithv – 06 maart 2006 09:25: Dan bij deze een heel positieve reactie. Ik houd wel van die vrouwenboeken waarin levens onverwachte wendingen nemen, complicaties opduiken en dan natuurlijk zoals altijd een heerlijk happy end. Het zal dan ook niet verbazen dat ik de Leesclub ik 1x heb uitgelezen. Ik heb dan ook wat met die amerikaanse komedies a la pretty woman, die ik denk ik al een keer of 8 heb gezien. Ik vond niet alle gekozen boeken van de leesclub even interessant, maar ik heb er wel een paar suggesties uitgepikt. Zo stond De alchemist van Paulo Coelho al een tijdje op mijn lijstje… die ga ik nu zeker een keertje lezen. Nieuw boek op mijn nachtkastje: Helena van Edwin de Vries