Inez van Oord – Als jouw leven een cirkel is waar sta je dan? (2015-138)

boekomslag Inez van Oord - Als jouw leven een cirkel is waar sta je dan?

Dit boek helpt je richting te kiezen in je leven en opnieuw te kunnen beginnen. Hoe? Met de praktische tips van Inez van Oord. Ze vertelt in dit boek over haar levenslessen als een reis door de levenscirkel. Haar verhaal gaat over succes en verlies, over het opzetten van de magazines Seasons en Happinez en over de manier waarop ideeën tot stand komen. Inez doet een oproep om woorden als bezieling, verbeelding en verbinding weer in je leven te integreren. Het gaat om de eenvoudige vraag: waarom doe ik wat ik doe? Gaat het alleen over ‘ik’, of ook over idealen, over verbinding maken? Hoe laat je je waarden zien in je doen en laten? Als je op die manier naar je levenscirkel gaat kijken, wordt die cirkel een innerlijke richtingaanwijzer, een kompas. Niet om je naar het noorden of zuiden te sturen, maar naar het midden. Naar de essentie die in het midden te vinden is, de meest waardevolle plek waar alles samen komt. De mooiste plek om te zijn.

Boekinformatie
Schrijver: Inez van Oord
Titel: Als jouw leven een cirkel is waar sta je dan?
Uitgeverij: Kosmos
Jaartal: 2015
Bladzijden: 262
Illustrator: Eva Bartels
Genre: non-fictie
Leeftijd: 18+
Mening:

  • ik heb dit boek in 2015 als recensieboek gekregen van uitgeverij Kosmos (als stapel losse A4-tjes)
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggegooid)
  • ik las dit boek van 22 t/m 28 augustus 2015 en dit was boek 138 van de boeken die ik in 2015 gelezen heb

Over het verhaal

Cirkels hebben me gefascineerd zolang ik me kan herinneren. Als ik op mijn leven terugkijk, zijn ze steeds dicht bij me geweest. Ze hebben me aan het denken gezet en nu aan het schrijven. Het begon allemaal met twee nieuwsberichten. Het eerste ging over de planeet Mars als reisbestemming, het tweede over de extreem kostbare zoektocht in een zevenentwintig kilometer lange cirkel onder Génève naar het allerkleinste deeltje in ons bestaan: het Higgs-deeltje. (blz. 11)

Inez van Oord is vooral bekend als de oprichter van het tijdschrift Happinez. In dit boek vertelt ze over haar leven. Ze geeft aan gefascineerd te zijn door cirkels en ze gebruikt cirkels om aan te geven hoe alles wat je doet en denkt een geheel vormt. Inez legt uit hoe de onderdelen van een cirkel volgens haar in elkaar zitten en hoe je deze cirkel in jouw leven kunt toepassen. Daarnaast geeft ze voorbeelden uit haar eigen leven. En dat zijn niet alleen de goede momenten… Inez is ook heel eerlijk over de minder leuke dingen uit haar leven, zoals het einde van haar relatie, het niet van de grond krijgen van een geweldig idee.

Ook een idee heeft alle segmenten van de cirkel nodig: de idealen, de spirit, maar vooral ook de vorm en het geld om het uit te voeren.
Als het geestelijk geen fundament heeft, gaat het zweven. En dat was het laatste wat ik voor ogen had. (blz. 91)

Tijdens het lezen van dit boek krijg je tips over dingen die wel en niet werken. Er staan opdrachten in het boek die je zelf kunt maken om uit te zoeken waar jij staat in jouw levenscirkel. Als jouw leven een cirkel is dan zou je idealiter in het midden staan. Dan geef je aan alle onderdelen van je leven evenveel aandacht. Maar hoe doe je dat?

Misschien is het antwoord wel gemakkelijker dan gedacht: de eerste stap in de richting van het midden is een beslissing, een afspraak die je met jezelf kunt maken. Het begint hiermee: ‘Sta open!’
De wijze mensen die ik heb ontmoet zeggen allemaal hetzelfde: sta open! Open voor nieuwe ideeën, andere mensen, andere visies. Sta open voor meer doelen dan dat ene.
Een bewust open geest – laat je niet dwarszitten door overtuigingen en emoties die stammen uit het verleden – groeit uit tot een grote geest. Big minds geven ruimte. En richting. (blz. 223)

“Als jouw leven een cirkel is waar sta je dan?” is een boek waarin je niet alleen tips krijgt om in je eigen leven toe te passen, maar waarin Inez van Oord ook vertelt over haar eigen leven. Ze vertelt over haar ideeën, haar successen, en ook over de dingen die misgingen. Het zette mij aan tot nadenken…

Mijn mening

Tijdens het lezen van dit boek realiseerde ik me dat ik nu toch echt een keer het boek “The power of now” van Eckhart Tolle wil gaan lezen. Inez refereert een paar keer aan Eckhart Tolle. Ik heb hem een jaar of 2 geleden in Rotterdam horen spreken en het is een fascinerende man. Ik wil meer van hem weten.

Ik vond het leuk om dit boek te lezen, omdat het mij tot nadenken aanzet, maar ook omdat ik zo wat meer te weten ben gekomen over Inez van Oord, de vrouw die Happinez bedacht. Ik heb vorig jaar voor mijn verjaardag een abonnement op Happinez gekregen en dat bevalt me goed.

Ik mocht dit boek via de website Inspirerend leven alvast lezen voordat het uitkwam. Dank jullie wel!

Vergelijkbare berichten