boekomslag Willem Jan Otten - De wijde blik

‘Waarom moest Susan, die ziende zo blind had kunnen zijn, ook nog letterlijk blind worden? Kon de voorzienigheid zich niet tevreden stellen met de afloop, zoals die, hoe dan ook, op handen was: ik, op een nacht, lucifers brekend en zwetend, zittend aan de grote tafel tegenover Susan, biechtend dat er inderdaad al zes maanden de halsbrekende, verslavende ander was?’

Boekinformatie
Schrijver: Willem Jan Otten
Titel: De wijde blik
Uitgeverij: Van Oorschot
Jaartal: 1992
Bladzijden: 178
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik kocht dit boek in februari 1994 voor mijn studie Nederlands
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • ik herlas dit boek in 2006 en dit was boek 19 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

De laatste keer dat ik dit boek heb gelezen was dat voor een college ‘literatuursociologische benadering’ tijdens mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde. Als ik het me goed herinner was het de bedoeling om de overeenkomsten met de werkelijkheid en het boek te vinden. In tweetallen moest er een werkstuk geschreven worden, waarbij een bepaald aspect nader werd onderzocht. Ik geloof dat ons werkstuk over ‘ruimte’ ging. Ik weet dat ik het werkstuk nog heb, maar het ligt ergens op zolder in een doos.

Het viel me op dat het net als de boeken van Leon de Winter een beeldend verhaal is. Het leest vrij gemakkelijk, omdat er zoveel beelden worden opgeroepen. Past dan ook goed bij het thema van dit boek: zien en blind zijn. Ik vond het leuk om weer te lezen en ben van plan om andere boeken van Willem Jan Otten ook eens bij de bieb te halen.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 13 juni 2006


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.