Hiroko Oyamada – De Fabriek (2024-03)

Drie kersverse werknemers moeten hun weg zien te vinden in een gigantische fabriek in een naamloze Japanse stad. Een uitgebluste uitzendkracht, wier enige taak het is om de papierversnipperaar dag in, dag uit van papier te voorzien. Een voormalig ict’er, die stapels onbegrijpelijke drukproeven moet corrigeren. En een in mos gespecialiseerde bioloog, die een project mag optuigen om de fabrieksgebouwen van groene daken te voorzien. Hun banale werkzaamheden hebben gemeen dat het doel ervan ondoorgrondelijk blijft. De uren, dagen, en misschien wel jaren rijgen zich aaneen. Waar houdt de fabriek op, en waar begint de rest van de wereld? Na verloop van tijd worstelen de drie arbeidskrachten met de meest existentiële vraag van allemaal: wat deed ik hier ook al weer?

Boekinformatie
Schrijver: Hiroko Oyamada
Titel: De Fabriek
Uitgeverij: Atlas Contact
Jaartal: 2023
Bladzijden: 176
Vertaler: Luk Van Haute
Genre: sociaal/poltiek verhaal
Leeftijd: 18+
Mijn mening:

  • ik heb dit boek in oktober 2023 via de nieuwsbrief van de Club van Echte Lezers gekregen als recensieboek van uitgeverij Atlas Contact, ik heb zowel een e-boek als een papieren boek
  • ik las dit boek van 4 t/m 8 januari 2024 en dit was boek 3 van de boeken die ik in 2024 gelezen heb

Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten