boekomslag Connie Palmen - De erfenisAls de schrijfster Lotte ontdekt dat ze ziek is, besluit ze een jonge man in dienst te nemen voor vierentwintig uur per dag, kost en inwoning inbegrepen. Hij is niet alleen haar verzorger, chauffeur, tafelheer, eerste lezer en secretaris, maar ook de archivaris van wat ze haar ‘erfelijk materiaal’ noemt: de aantekeningen die als bouwstenen moeten dienen voor haar laatste grote roman. Omdat Lotte bang is dat ze het werk dat haar oeuvre compleet maakt niet meer zelf zal kunnen voltooien, bereidt ze hem er langzaam op voor dat zijn handen de hare moeten vervángen als ze zelf niet meer kan schrijven. ‘Ze maakt hem executeur-testamentair van haar erfenis: een zolder vol aantekeningen over de dood, de liefde, de verleiding, het geheim en de familie.

Boekinformatie
Schrijver: Connie Palmen
Titel: De erfenis
Serie: Boekenweekgeschenk 1999
Uitgeverij: CPNB (tegenwoordig door Prometheus)
Jaartal: 1999
Bladzijden: 96
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

 

Over het boek

  • Ik heb dit boek in 2010 gekregen bij het kopen van een boek in de Boekenweek
  • Ik las dit boek in 2010. Dit was boek 21 van de boeken die ik in 2010 gelezen heb

 

boek voor 18+, boek weggedaan, boekenweekgeschenk, geen sterren, gelezen in 2010, Nederlands, papieren boek, zonder genreaanwinst 1999