boekomslag Marisha Pessl - Calamiteitenleer voor gevorderden

In “Calamiteitenleer voor gevorderden” beschrijft Marisha Pessl de lotgevallen van Blue van Meer, een buitengewoon intelligent meisje dat met haar excentrieke vader, die professor is, van de ene naar de andere academische buitenpost verhuist en uiteindelijk in North-Carolina terechtkomt. Daar, in haar laatste jaar op de eliteschool St. Gallway, sluit ze zich aan bij een groep charismatische scholieren en hun al even intrigerende docente Hannah. Wanneer een van haar vrienden verdrinkt en ook Hannah op een gruwelijke manier aan haar eind komt, ontdekt Blue dat achter deze mysterieuze sterfgevallen een wereld van raadsels en geheimen schuilgaat, vol culturele symboliek. Blue zet al haar scherpzinnigheid en kennis van literatuur, filosofie en wetenschap in om het mysterie op te lossen, maar dat blijkt niet eenvoudig te zijn. Er zijn krachten aan het werk die zich niet zomaar gewonnen geven…

Boekinformatie
Schrijver: Marisha Pessl
Titel: Calamiteitenleer voor gevorderden
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Jaartal: 2006
Bladzijden: 548
Vertaler: Otto Biersma, Paul Bruijn
Genre:
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • ik heb dit boek in oktober 2008 gekocht
  • ik las het boek in 2009 en het was een van de 45 boeken die ik in 2009 gelezen heb

Mijn mening

Ik vond het een waardeloos boek. De titel heeft me lang gefascineerd voordat ik het vorig jaar eindelijk heb gekocht. Ik was zeer benieuwd doordat zij o.a. met Donna Tartt wordt vergeleken. Maar goed, het viel me tegen. Het verhaal op zich is best aardig, maar ik werd helemaal moe van de vele verwijzingen naar films, tv-series en dergelijke. Zeker omdat lang niet alle verwijzingen mij duidelijk werden.

Ik was blij toen ik het boek uit had. Waarschijnlijk gaat dit boek binnenkort via bookcrossing.com op zoek naar een lezer die het boek beter zal waarderen.

oorspronkelijk gepubliceerd op tantetil.vkblog.nl op 19 mei 2009