boekomslag M. Ramsland - Hondenkop

Na een verblijf van zeven jaar in Amsterdam keert de jonge kunstschilder Asger terug naar Denemarken omdat zijn oma Bjørk op sterven ligt. De familie is versnipperd geraakt, sommige familieleden zijn vertrokken, andere zijn gestorven. Oma overleeft op de blikjes frisse lucht uit Bergen (althans dat denkt ze) die haar wekelijks worden toegestuurd. Ze is de verhalenverteller van de familie. Gedurende zijn jeugd heeft Asger ademloos de familieverhalen opgezogen en nu is het tijd de losse einden tot een geheel te weven.

Boekinformatie
Schrijver: M. Ramsland
Titel: Hondenkop
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Jaartal: 2006
Bladzijden: 368
Vertaler: Gerard Cruys
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in augustus 2006 gekregen
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • ik las het boek in 2006 en dit was boek 32 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Ik vond het een mooi boek. Tijdens het lezen leer je de familie kennen van Asger. Hoe zijn opa’s en oma’s elkaar ontmoet hebben, wat voor werk ze deden en welke moeilijkheden ze ondervinden tijdens en na de oorlog en bij hun verhuizing naar een ander land. Stukje bij beetje kom je er achter waarom de verschillende familieleden geen contact meer hebben met elkaar. Een aanrader, zeker als je van verhalende boeken houdt.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 27 september 2006


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.