boekomslag Thomas Rosenboom - Gewassen vlees

De Friese burgemeesterszoon Willem Augustijn van Donck wil maar één ding en dat is de liefde van zijn vader winnen. Alles wat hij doet blijkt verkeerd uit te pakken. Hij is onhandig met vrouwen en brengt zichzelf keer op keer in moeilijkheden. Om indruk te maken verdiept hij zich in een nieuw procédé voor het maken van suiker te maken en probeert hij deugdzaam te leven. Maar zijn inspanningen zijn vergeefs. Om uit te vinden waarom zijn vader hem afwijst zal hij zich in diens verleden moeten verdiepen. Daarbij roept hij de hulp in van de door zijn vader gehate maar geniale heer Bergsma. Maar Augustijn raakt al spoedig verstrikt in een web van leugens, chantage, liefdadigheid en waanbeelden.

Boekinformatie
Schrijver: Thomas Rosenboom
Titel: Gewassen vlees
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 1994
Bladzijden: 732
Genre: geschiedenis, psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik kocht dit boek in november 1995
    • mijn exemplaar was de 6e druk uit 1995 van uitgeverij Querido
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (verkocht via Marktplaats)
  • ik las het boek in 2006 en dit was boek 25 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Ik kan me niet herinneren dat ik eerder een boek heb gelezen met zo’n irritante hoofdpersoon. Willem Augustijn wil de aandacht van zijn vader, maar is daarbij zo dom bezig en laat zich door iedereen oplichten. Als een jeugdvriend door zijn toedoen in grote problemen komt, doet hij niets.

Ik zou dit boek niet snel aan iemand aanraden. Ik vond het vervelend om te lezen vanwege het vele gebruik van metaforen en beschrijvingen. De zinnen werden daardoor langdradig. Ik ben blij dat ik het boek uit heb!

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 28 juli 2006


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.