K. Schippers – Waar was je nou (2006-30)

boekomslag K. Schippers - Waar was je nou

Ruud sluit zichzelf buiten. Stom, maar geen ramp, want hij kan het huis van zijn overleden moeder in. Hij en zijn zus zijn bezig haar spullen op te ruimen. In haar nalatenschap vinden ze de foto’s die zij met haar Kodak maakte. Wanneer Ruud naar een oude strandfoto kijkt, is het alsof hij de stemmen van vroeger weer hoort. En beweegt daar niet iets? Voor hij het weet gaat hij zo in de afbeelding op dat hij erin verdwijnt. Hij hoort de vliegers klapperen in de wind. Als hij omhoog kijkt, zie hij ze boven zich in de lucht. Hij is in de foto! Bij terugkomst gelooft natuurlijk niemand hem, als is het vreemd dat hij zomaar was verdwenen. Hij wil bewijzen dat hij echt het vermogen bezit in en uit een beeld te stappen. Daarom zal hij een broche van zijn moeder uit het verleden mee naar het hier en nu proberen te nemen. Maar wat doet hij als hij ineens de kans krijgt om daar te blijven, bij een geliefde uit zijn eigen jeugd?

Boekinformatie
Schrijver: K. Schippers
Titel: Waar was je nou
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2005
Bladzijden: 240
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in augustus 2006 gekregen
    • mijn exemplaar was de 8e druk uit 2006
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • ik las het boek in 2006 en dit was boek 30 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Het boek is erg beeldend geschreven. K. Schippers maakt gebruik van korte zinnen waardoor er vaart in het verhaal komt. Het gegeven dat je via foto’s terug in het verleden kunt stappen vind ik leuk. In het boek is het soms lastig om te merken in welke verhaallijn (heden of verleden) je bent. Al met al een leuk boek.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 12 september 2006


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Oude reacties

Klaas (weblog delfzijl e.o.) – 30-10-2007 00:41
Vandaag ook K. Schippers op mijn blog.

Vergelijkbare berichten