Matthew Skelton – Endymion Spring (2011-17)

boekomslag Matthew Skelton - Endymion Spring

Endymion speelt zich af in het hedendaagse Oxford en in het Duitsland van 1450, aan de vooravond van de uitvinding van de boekdrukkunst. De jonge drukkersleerling Endymion ontdekt een mysterieuze kist met sloten die lijken op slangenkoppen, met tanden die volgens de overlevering giftig zouden zijn. In de kist huist een geheim dat meer dan vijf eeuwen bewaard zal blijven totdat een eenzame jongen met de naam Blake het per ongeluk weer ontdekt.

Schrijver: Matthew Skelton
Titel: Endymion Spring
Uitgeverij: De Harmonie
Jaartal: 2006
Bladzijden: 344
Vertaler: Wiebe Buddingh’
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 10+
Mijn mening: 4 sterren

  • ik heb dit boek in december 2010 gekocht via Marktplaats
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggedaan via Bookcrossing)
  • ik las het boek in 2011 en dit was boek 17 van de boeken die ik in 2011 gelezen heb

Mijn mening

In 1450 is Endymion leerling van de heer Gutenberg in Duitlsand. Gutenberg heeft een uitvinding gedaan waarmee hij teksten kan vermenigvuldigen, sneller dan manuscripten, de boekdrukkunst. Het geld hiervoor komt van een geldschieter , een duivelse man. Endymion vindt op een dag een kist met sloten die lijken op slangenkoppen. Als hij deze koppen aanraakt, snijdt hij zich en door zijn bloed gaat de kist open. In deze kist zit een geheim dat eeuwenlang bewaard zal blijven.

In de 20e eeuw vindt Blake een blanco boek dat van Endymion is geweest. Af en toe verschijnt er wat tekst, die hem bang maakt. Wat is er met dit boek? Wat is er gebeurd met Endymion? Wie wil het boek van Blake stelen? Allemaal vragen die in het verhaal beantwoord worden. Blake houdt niet van lezen, maar dit boek zal dit voor hem veranderen….

Ik vond “Endymion Spring” van Matthew Skelton een spannend jeugdboek. Beide verhaallijnen lijken op het eerste gezicht niets met elkaar te maken te hebben. Maar al lezend in “Endymion Spring” wordt de samenhang duidelijk.

Dit boek is leuk voor kinderen die houden van geschiedenis en spanning. Ik denk dat dit boek geschikt is voor kinderen van 10 jaar en ouder, en voor volwassenen die houden van jeugdboeken.

Vergelijkbare berichten