boekomslag Jan Terlouw - Het hebzuchtgasJulia, de 18-jarige kleindochter van de president van Tradicië, gaat stage lopen bij Solide, het bedrijf van Alphons G. Bovenwoning. Het bedrijf houdt zich bezig met de winning van olie, gas en kolen. Julia snapt niet dat niemand zich er zorgen maakt over het broeikaseffect, totdat ze ontdekt dat Bovenwoning verslaafd is aan hebzuchtgas. Hij kan alleen nog maar aan geld denken. Ze verzint een list om hem van zijn verslaving af te helpen, zodat hij ook oog krijgt voor het milieu. Maar daar laat ze het niet bij. Ze benadert ook de kinderen van de rijke directeuren van de grote energiebedrijven. Om het milieu te redden, bedenken ze samen een gewaagd plan…

Boekinformatie
Schrijver: Jan Terlouw
Titel: Het hebuzchtgas
Uitgeverij: De Kring
Jaartal: 2016
Bladzijden: 224
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+
Mijn mening: 2 sterren


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

 

Over het boek

Ik heb dit boek in 2016 als recensieboek gekregen van uitgeverij De Kring. Ik las het boek op 1 januari 2017 en het was boek 2 van de boeken die ik in 2017 gelezen heb.

Lees mijn recensie op IkvindlezenNIETleuk