boekomslag Thierry Joor - Mausart

Mausart woont met de rest van zijn familie in de piano van de wolf Salieri, de officiële hofmusicus van de koning van Oostenrijk. Op een ochtend merkt Mausart dat er niemand thuis is. Die kans kan hij niet voorbij laten gaan: hij springt op de toetsen van de piano en speelt een prachtig muziekstuk… Bij toeval bereikt dit stuk de oren van de koning en de koningin die het vaker willen horen! Als Salieri zijn plaats aan het hof wil behouden, zal hij de muis te pakken moeten krijgen en hem dwingen dit muziekstuk te spelen zonder dat de vorsten het bedrog opmerken…

Boekinformatie
Schrijver: Thierry Joor
Titel: Mausart
Uitgeverij: Silvester
Jaartal: 2019
Bladzijden: 48
Illustrator: Gradimir Smudja
Vertaler: onbekend
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 18+
Mijn mening: 4 sterren

  • Ik heb dit boek in juni 2019 gekocht bij stripwinkel Yendor in Rotterdam
  • ik las dit boek op 8 juni 2019 en dit was boek 70 van de boeken die ik in 2019 gelezen heb.

Mijn mening

Mausart woont samen met zijn familie in de piano van de wolf Salieri. Mausart is dol op muziek maken en als Salieri niet thuis is speelt hij op de piano. De koning hoort hem toevallig en vraagt later aan Salieri of hij dat stuk voor hem wil spelen. Salieri heeft geen idee waar de koning het over heeft, maar zegt dat natuurlijk niet. Kan Salieri het muziek naspelen? Wordt het geheim van Mausart ontdekt?

Ik vond het een mooi verhaal om te lezen, zeker als je weet dat Mozart en Salieri in het echt ook niet goed met elkaar konden opschieten. De illustraties zijn realistisch, maar geven ook een sprookjesachtige sfeer.

illustratie uit Thierry Joor - Mausart

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.