boekomslag Marten Toonder - De bovenbazen

Een klein groepje ‘bovenbazen’ vergaart almaar meer rijkdom, tot de beursthermometer oververhit raakt en het hele systeem dreigt in te storten.

Boekinformatie
Schrijver: Marten Toonder
Titel: De bovenbazen
Uitgeverij: De Bezige Bij
Jaartal: 1973
Bladzijden: 140
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik kreeg dit boek in mei 1996
    • mijn versie is van uitgeverij De Bezige Bij uit 1996
    • dit boek is niet meer in mijnb ezit
  • ik las het boek in 2006 en dit was boek 26 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Begin van het verhaal

Het is in de wereld ongelijk verdeeld; sommige lieden hebben niets en andere hebben alles. Wanneer men niets heeft, is het mogelijk om meer te krijgen – voor dat soort is het leven eigenlijk een pretje. Maar iemand die alles heeft, is nooit meer blij wanneer hij wat ontvangt. In plaats daarvan moet hij altijd bang zijn dat hij iets verliest, want dat is de enige mogelijkheid die er voor hem overblijft. Zulke stakkerds leiden een kommervol bestaan, gevuld met zorgen en kwalen – en het wordt tijd, dat hun stille strijd eindelijk eens onverbloemd in het daglicht wordt gebracht.

Mijn mening

Ik vind het altijd leuk om een verhaal over heer Bommel te lezen. Ik lees ze al zolang ik me kan herinneren. Dat krijg je als je vader helemaal Bommelgek is. Ook dit was weer een leuk verhaal. Ik vind vooral de taal die Toonder gebruikt leuk. Hij schrijft beeldend, zo beeldend dat ik regelmatig vergeet om naar de plaatjes te kijken.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 4 augustus 2006


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.