Marten Toonder – De grote barribal (2006-33)

boekomslag Marten Toonder - De grote barribal

Barribal is een leider met een kernachtige boodschap: ‘Wat u niet begrijpt is onzin. Weg met die onzin. Duidelijke taal, daar gaat het om.’

Boekinformatie
Schrijver: Marten Toonder
Titel: De grote barribal
Uitgeverij: De Bezige Bij
Jaartal: 1965
Bladzijden: 60
Illustrator: Marten Toonder
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in oktober 1995 gekregen
    • mijn exemplaar is van uitgeverij De Bezige Bij uit 1995
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • ik las dit boek in 2006 en dit was boek 33 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Begin van het boek

Tegen het vallen van de winter liet Tom Poes zijn huisje opknappen en ook sloeg hij een flinke voorraad brandstoffen in. ‘Dat is prettig nu het koud wordt,’ dacht hij. ‘Zo kan ik er tegen en er kan me niets meer gebeuren.’ Daar vergiste hij zich echter in.
Toen hij op een winderige morgen in de tuin stond om te kijken of zijn schoorsteen trok werd hij verrast door het bezoek van heer Bommel. ‘Daar ben ik dan,’ sprak deze. ‘Alles is klaar. Nieuwe levertraan in de olie, een aspirientje in het water en de lucht in de banden ververst. Kom mee, jonge vriend, we gaan op reis!’

Mijn mening

Ik vind het leuk om op zijn tijd een verhaal te lezen met heer Bommel en Tom Poes. Ik vind de manier waarop Toonder schrijft mooi. Vooral het gebruik van moeilijke woorden door sommige personages vind ik knap, aangezien hij hiermee een beeld geeft van de persoon. Ik merk wel dat ik vaak vergeet om naar de plaatjes te kijken. Ik ben blijkbaar meer een tekst- dan een beeldpersoon. Alhoewel ik strips lezen ook erg leuk vind.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 29 september 2006


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten