boekomslag Jack Vance - De tuin van Suldrun (Lyonesse 1)

In een tijd voor Koning Arthur wordt er in de koninklijke familie van Lyonesse, een van de bakkeleiende koninkrijken die samen de mythische archipel der Oude Eilanden uitmaken, een prinses geboren. Suldrun groeit op tot een ietwat dromerig meisje aan wie noch de complexe hofintriges, noch de uithuwelijkingsplannen van haar ambitieuze vader, koning Casmir, besteed zijn. Wanneer Suldrun naar een vergeten deel van de paleistuin verbannen wordt, begint een weergaloos avontuur waarin Grootmeester Jack Vance ons op zijn unieke manier meeneemt van de kerkers van kasteel Haidion naar het betoverde Woud van Tantrevalles met zijn scharen halflingen, heksen, trollen en menseneters; van de wispelturige elfen van de Thripsey Schoei naar de landhuizen van wedijverende magiërs en het onneembare kasteel Tintzin Fyral.

Boekinformatie
Schrijver: Jack Vance
Titel: De tuin van Suldrun
Serie: Lyonesse #1
Uitgeverij: Meulenhoff
Jaartal: 1984
Bladzijden: 404
Vertaler: Annemarie van Ewyck
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in 2005 van mijn vader geleend
  • ik las het boek in april 2005 en dit was boek 17 van de boeken die ik in 2005 gelezen heb.
  • Ik heb jaren geleden de Lyonesse-trilogie gelezen en het leek mij leuk om deze boeken nog eens te lezen. Het is een mooi fantasyverhaal en ik ben benieuwd naar het volgende deel.

Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.