P.G. Wodehouse – Plumpudding (2006-3)

boekomslag P.G. Wodehouse - Plumpudding

Zoals een plumpudding een typisch Engels gerecht is met allerlei merkwaardige ingrediënten waar alleen Engelsen op kunnen komen, zo is dit boek een typische ‘Woodhouse’, bestaande uit een aantal verhalen die alleen uit de pen van deze ‘grootmeester van de humor’ kunnen vloeien. De ingrediënten van dit boek zijn nieuwe episodes uit het leven van Wodehouse’s beroemdste geesteskinderen: Jeeves en Bertie Wooster, lord Emswordth, Galahad Threepwood en Beach de butler, Ukridge, Bingo Little en de hoffelijke mr. Mulliner. Het resultaat hiervan mag er al wezen, maar er wordt nog een speciaal aroma aan toegevoegd door enkele nieuwe personages, zoals kolonel Pashley-Drake, die moet kiezen of delen tussen exquise gerechten en fijne sigaren, maar die het liefst beide zou hebben. Maar wat zullen we hier nog woorden aan besteden: de naam van de meester-kok is immers voldoende. Daarom, tast toe en geniet!

Boekinformatie
Schrijver: P.G. Wodehouse
Titel: Plumpudding
Uitgeverij: Het Spectrum
Jaartal: 1968
Bladzijden: 222
Vertaler: Jan Wart Kousemaker
Genre: geen
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in augustus 2002 gekocht op de Boekenmarkt in Deventer
    • dit boek is niet meer in mijn bezit
  • ik las het boek in 2006 en dit was boek 3 van de boeken die ik in 2006 gelezen heb

Mijn mening

Jaren geleden, volgens mij ergens begin jaren 90, zond de VPRO de serie “Jeeves and Wooster” uit. Stephen Fry speelde de rol van de butler Jeeves, die alle problemen oplost en Hugh Laurie speelde de rol van Wooster, een jonge rijke Engelsman die vrienden wil helpen met het zoeken van een partner. Dit gaat niet altijd goed en dan moet Jeeves er aan te pas komen om de problemen weer op te lossen. Ik vond de serie erg leuk en vooral erg Engels. Daarna ben ik de boeken eens gaan lezen en die zijn lekker ouderwets. Leuk om te lezen ter ontspanning. Onze kat is zelfs naar de butler vernoemd, vanwege zijn zwarte haren en witte sokjes. Helaas wil onze Jeeves maar geen butleractiviteiten ontplooien….

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 26 januari 2006


Koop een boek
De leukste plek om een boek te kopen is een boekwinkel. Als je online koopt via deze links van Libris, bruna of bol. krijg ik een klein percentage van de verkoper én ondersteun je deze website.

Vergelijkbare berichten