boekomslag Carlos Ruiz Zafón - The shadow of the wind

Hidden in the heart of the old city of Barcelona is the ‘cemetery of lost books’, a labyrinthine library of obscure and forgotten titles that have long gone out of print. To this library, a man brings his 10-year-old son Daniel one cold morning in 1945. Daniel is allowed to choose one book from the shelves and pulls out ‘La Sombra del Viento’ by Julian Carax. But as he grows up, several people seem inordinately interested in his find. Then, one night, as he is wandering the old streets once more, Daniel is approached by a figure who reminds him of a character from La Sombra del Viento, a character who turns out to be the devil. This man is tracking down every last copy of Carax’s work in order to burn them. What begins as a case of literary curiosity turns into a race to find out the truth behind the life and death of Julian Carax and to save those he left behind.

Boekinformatie
Schrijver: Carlos Ruiz Zafón
Titel: The Shadow Of the Wind
Serie: Cemetery of Forgotten Books #1
Uitgeverij: Weidenfeld & Nicholson (GB)
Jaartal: 2004
Bladzijden: 510
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • Ik heb dit boek in augustus 2006 gekregen
    • mijn versie was van uitgeverij Penguin Books (VS) uit 2005
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (weggedaan in Australië)
  • Ik las dit boek in 2006 en dit was boek 28 van de boeken die ik in 2006 las

Mijn mening

Dit boek van Carlos Ruiz Zafón vond ik geweldig. Het is spannend en zeer meeslepend. Meestal ben ik niet zo’n van fan van boeken die volop in de aandacht staan. Het verhaal trok me aan vanwege het feit dat het gaat om een kerkhof met verdwenen boeken. Dat vond ik een fascinerend gegeven. In het verhaal volg je de lotgevallen van Daniel, vanaf dat hij 10 jaar is. Hij raakt in de ban van een boek en wil alles weten over de schrijver ervan. Dat brengt hem tot een zoektocht in Barcelona. Een aanrader!

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 12 september 2006


Koop een boek

De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via Libris of bol.com en ondersteun mijn website.

Oude reacties

app – 12-09-2006 12:54
Hoi! Je zou eens bij Vod kunnen kijken; die heeft ergens in mei of juni ook een recensie over dit boek geschreven (alleen dan Nederlandstalig)

sjoukje – 13-09-2006 09:12
Ik heb het ook gelezen en vond het, alleen omdat het in Barcelona speelt en de meeste plekken die hij beschrijft nog bestaan, interessant. Het verhaal op zich is ook goed bedacht, maar ik vind Zafon niet een groot schrijver. Rommelig met veel geswitch naar bijzaken. Als ik de stad en het volk niet zo goed had gekend had ik het niet uit gelezen.

Eline – 23-10-2006 18:35
Ik ben het ook gaan lezen, alleen omdat het zich in Barcelona afpeelt. Ik vond het een erg mooi boek, omdat het zo mysterieus is en de humor van Fermin vond ik leuk