boekomslag Markus Zusak - The book thief

Nazi Germany. The country is holding its breath. Death has never been busier. Liesel, a nine-year-old girl, is living with a foster family on Himmel Street. Her parents have been taken away to a concentration camp. Liesel steals books. This is her story and the story of the inhabitants of her street when the bombs begin to fall.

Boekinformatie
Schrijver: Markus Zusak
Titel: The book thief
Uitgeverij: Black Swan (GB)
Jaartal: 2005
Bladzijden: 554
Genre: oorlog & verzet
Leeftijd: 18+
Mijn mening: geen sterren

  • ik heb dit boek in 2009 gekocht
    • mijn exemplaar is uit 2007
    • dit boek is niet meer in mijn bezit (verkocht via Marktplaats)
  • ik las dit boek in 2010 en dit was boek 2 van de boeken die ik in 2010 gelezen heb

Mijn mening

Wat een saai boek! Ik heb er een week of zes over gedaan om door dit boek heen te komen. Het is niet dat het verhaal niet interessant is, maar het is ontzettend traag geschreven. Het idee dat de Dood het verhaal vertelt van een meisje in Duitsland tijdens WOII vind ik leuk, maar de uitwerking niet.

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 17 maart 2010

Oude reacties

Catharina Anna Maria van Vliet – 17-03-2010 16:19
Maar toch uitgelezen? Als ik een boek echt saai vind…… dan hou ik er vaak mee op.
Een paar weken geleden had ik het zelfde met ‘Life under Glas’ van Abigail Alling en Marc Nelson. Over een expiriment in 1994 (geloof ik) over een groep mensen die 2 jaar lang afgesloten van de rest van de wereld proberen om een ecosysteem gaande te houden. Ik had een verslag verwacht van de persoonlijke verhoudingen in die twee jaar ….. maar ging alleen over de techniek en zo. S A A I met een uitroepteken. Halverwege het eerste hoofdstuk ben ik het diagonaal gaan lezen op zoek naar leuke stukjes…… en was ik er heel snel klaar mee.
Omdat ik heel veel moeite had gedaan om via Internet aan het boek te komen heb nog een beetje mijn best gedaan, maar het was en bleef saai.

Tante Til – 18-03-2010 10:09
@Catharina Anna Maria:
het rare was dat ik de verhaallijn op zich wel interessant vond en wilde weten hoe het afliep, maar het was ongelooflijk saai uitgewerkt.