Woensdag 1 april

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

We hadden vandaag niet echt zin om te wandelen, dus mijn enige wandeling was naar Coolhaven lopen aan het einde van de middag om onze boodschappen van Rechtstreex op te halen. Normaal gaan we naar hotel Stroom om onze bestelling af te halen, maar die zijn gesloten. Gelukkig is het afhaalpunt in Coolhaven ook niet heel ver weg.

20200401 dagboek

We hadden een soort baaldag vandaag: nergens zin in, dus dan maar wat tv kijken en rond kijken op social media. Ik heb wel een mooi prentenboek gelezen: Eiland van Mark Janssen. Vandaag is namelijk op mijn website Ikvindlezenleuk de 7e, en extra vroege, editie van #zomerlezen begonnen. Het leek mij leuk om direct een recensie te plaatsen.

Voor #ikkijkuithetraam maakte ik vanochtend een foto van ons uitzicht richting Marconiplein (de torens aan de horizon). Deze foto deelde ik ook in de gelijknamige FB-groep.

20200401 dagboek
20200401 dagboek

Vanmiddag kwam mijn boekenpakketje van Donner. Het leek mij een goed idee om mijn favoriete boekhandel te steunen.

20200401 dagboek

‘s Avonds keken we naar Kingman the statemen, maar we zijn halverwege gestopt omdat we het een vrij slechte film vonden.