Mathildes dagboek (14 maart)

Zaterdag 14 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Een gevolg van de intellectuele lockdown was dat mensen massaal gingen hamsteren bij de supermarkten. Wij zijn niet wezen hamsteren, maar we zijn vrijdag wel boodschappen gaan doen voor week. Toen we nog in Nijmegen woonden deden we dat altijd, maar sinds we boven een AH wonen was dat niet echt meer nodig. Het enige wat wij nodig hadden en wat de supermarkt niet meer had was bloem. Sinds een tijdje bakt C. brood. Heerlijk! Dan is het wel handig om wat bloem op voorraad te hebben.

Zaterdag bleek een grotere supermarkt ook geen bloem meer te hebben, dus we wandelden naar de molen. Het was zonnig en het was heerlijk wandelen. Bij de molen bleek het ook druk te zijn. Mensen kochten meerdere kilo’s bloem en toen wij aan de beurt waren was er weinig keus.

20200314 wandelen
de molen in Delfshaven
20200314 wandelen
uitzicht over de Achterhaven

We besloten om te gaan lunchen bij Stroom. We waren hier om half 1 en er was niemand. Gelukkig kwamen er later meer mensen om te lunchen. Ik koos de vegan yakatori met zoete aardappelfrietjes en C. ging voor Eggs Benedict. We hebben lekker gegeten.

20200314 lunchen
het is rustig bij Stroom
20200314 lunchen
vegan yakatori met zoete aardappelfrietjes
20200314 lunchen
uitzicht op de Euromast
Eggs Benedict

Op social media riep Manon Sikkel (kinderboekenschrijver en de Kinderboekenambassadeur) op om leesfoto’s te delen met de hashtag #ikleesthuis. Daar doe ik graag aan mee. Met een glaasje wijn las ik vandaag verder in Heks & jager van Shelby Mahurin.

20200314 lezen

Vergelijkbare berichten