Woensdag 18 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Ik doe sinds gisteren mee met de fotochallenge #binnenkijken2020 van Else Kramer. Ik heb eerder meegedaan aan haar foto-uitdagingen, dus het lijkt me leuk om hier de komende tijd aan mee te doen. Meer informatie vind je op haar website. De opdracht van vandaag is ‘fotografeer cirkels’.

20200318 binnenkijken

Het is vandaag heerlijk zonnig lenteweer. We hebben een rondje door de wijk gewandeld, maar ik heb geen foto’s gemaakt. ‘s Avonds heb ik mijn boodschappen van Rechtstreex opgehaald. Normaal gesproken halen we de boodschappen op bij hotel Stroom, maar zij zitten dicht vanwege het coronavirus. Eenmalig staat er een kraampje op de stoep voor het hotel. Daarna wandel ik even langs café Verhip om te zeggen dat ik het erg lief vind dat zij vanavond gratis soep uitdelen aan buurtbewoners. Ik was niet van plan om soep mee te nemen, maar heb het toch gedaan. We eten dus vanavond heerlijke paddestoelensoep met het brood dat we vanmiddag gebakken hebben.

20200318 wandelen
20200318 eten
20200318 wandelen
20200318 eten

Ik las verder in De rode zwaan van Sjoerd Kuyper en deelde deze foto op social media met de hashtag #ikleesthuis.

20200318 ikleesthuis

Om lang genoeg mijn handen te wassen zing ik tegenwoordig in mijn hoofd het refrein van I will survive van Gloria Gaynor. Ik zag op social media een filmpje langskomen waarin Gloria Gaynor haar handen wast op het refrein van haar eigen nummer. Geweldig!

Heb jij ook een liedje dat je nu gebruikt bij het handen wassen?