Donderdag 2 april

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Vandaag hebben we een rondje door de wijk gewandeld. Er liggen een aantal boten aan de Lloydkade geparkeerd.

20200402 dagboek

Er kwam vandaag een cruiseschip door beeld varen. Dit schip was voor reparaties in Rotterdam en ligt nu geparkeerd in de Waalhaven. Vanaf de bank zie ik het schip liggen. Voor #ikkijkuithetraam maakte ik hier natuurlijk een foto van (en een ingezoomde versie). Deze foto’s plaatste ik ook in de gelijknamige FB-groep.

20200402 dagboek
20200402 dagboek

Voor mijn verjaardag (aanstaande zondag) heb ik alvast een borrelplank bij Vermeyden besteld. Het werd diezelfde avond door de eigenaresse persoonlijk bezorgd. Het ziet er heerlijk uit.

’s Avonds is er niet veel bijzonders op tv, dus we kijken naar Midsommer Murders. Het blijft een leuke serie en we kijken in het weekend regelmatig naar afleveringen op BBC First.

Het was een rustige dag. Ik heb niet eens gelezen…