Mathildes dagboek (15 maart)

Zondag 15 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Het is zondag en dat is voor ons meestal een rustige dag. Ik werk aan mijn websites en kijk televisie. ‘s Middags wandelen we een rondje om Het Park. Het is geen mooi weer vandaag, maar het is fijn om al bomen in bloei te zien staan. Het wordt lente… Op de terugweg kopen we taart bij de supermarkt. Lekker voor bij de thee.

20200315 wandelen
lente aan de Westerkade
20200315 wandelen
hazelnootschuimtaart

Vandaag lees ik weer verder in Heks & jager van Shelby Mahurin. Natuurlijk deel ik deze foto op social media met de hashtag #ikleesthuis

20200315 lezen
lezen op de bank

‘s Middags wordt bekend dat alle horecagelegenheden vanaf 18 uur vandaag moeten sluiten. We zijn heel blij dat we gisteren nog zijn wezen lunchen. Deze sluiting duurt t/m 6 april. Dat betekent dat ik voor het eerst in jaren niet op mijn verjaardag (5 april) uit eten kan. Dat is wel balen.

Het voelt onwerkelijk dat het openbare leven tot stilstand gaat komen. Voor mij zal er weinig veranderen, want ik ben al veel thuis. Ook zijn C. en ik gewend om elkaar (werk)ruimte te geven. Hij zit op de bank met een koptelefoon op en ik zit op bed met mijn laptop of een boek en radio (StuBru) op de iPad.


Vergelijkbare berichten