Mathildes dagboek (20 maart)

Vrijdag 20 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Ik doe mee met de fotochallenge #binnenkijken2020 van Else Kramer. Ik heb eerder meegedaan aan haar foto-uitdagingen, dus het lijkt me leuk om hier de komende tijd aan mee te doen. Meer informatie vind je op haar website. De opdracht van vandaag is ‘fotografeer blokken’.

20200320 dagboek

Vandaag was het een grijze dag. We hebben een rondje door de wijk gewandeld.

20200320 dagboek
vuurtorentje
20200320 dagboek
beton storten met een lange pijp
20200320 dagboek
uitzicht op de Euromast

Na het wandelen hebben we nachos gemaakt voor onze vrijmibo. Heerlijk met een wijntje erbij. ‘s Avonds kijken we op Film1, wat nu tijdelijk gratis is bij veel televisieaanbieders, naar Le tout nouveau testament. Een grappige en bijzondere film over een chagrijnige God die met zijn gezin in Brussel woont. Hij bedenkt allerlei onheil voor de mensen op aarde. Zijn dochter besluit hier wat aan te gaan doen.

20200320 dagboek
20200320 dagboek

Ik heb vandaag niet gelezen.


Vergelijkbare berichten