Mathildes dagboek (23 maart)

Maandag 23 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Ik doe mee met de fotochallenge #binnenkijken2020 van Else Kramer. Ik heb eerder meegedaan aan haar foto-uitdagingen, dus het lijkt me leuk om hier de komende tijd aan mee te doen. Meer informatie vind je op haar website. De opdracht van vandaag is ‘fotografeer spiegels’.

20200323 dagboek

Vandaag ben ik binnen gebleven. Ik heb het gevoel dat ik ziek ga worden. Mijn kiezen doen een beetje pijn en ik heb wat hoofdpijn. Niet echt ernstig, maar in deze tijden neem ik het zekere voor het onzekere. Het is wel weer een mooie lentedag. Ik vermaak me met social media en het achter de schermen bijwerken van mijn websites Ikvindlezenleuk en Ikvindlezennietleuk.

20200323 dagboek
uitzicht vanaf het bed

Afgelopen week heb ik herhaalrecepten aangevraagd voor mijn medicijnen (Euthyrox, Calciumtabletten en Foliumzuur) en die konden opgehaald worden. Helaas niet bij de vestiging aan de overkant van de straat, maar aan de andere kant van de wijk. C. is zo lief om ze voor mij op te halen. Helaas blijkt, na telefonisch contact met de apotheek, dat de Euthyrox niet op voorraad is. Ik krijg een berichtje wanneer het er wel is. Gelukkig heb ik nog voor een maand, want zonder Euthyrox wordt mijn leven wel erg energieloos.

Er is een persconferentie van Mark Rutte en worden er weer strengere maatregelen aangekondigd. Gelukkig wordt er expliciet verteld dat je nog mag wandelen en fietsen, als je maar 1,5 meter afstand houdt. Het niet mogen organiseren van evenementen e.d. wordt verlengt tot 1 juni. Dat klinkt nog zo ontzettend ver weg!

‘s Avonds kijken we op televisie naar de James Bondfilm The living daylights.

Ik ben begonnen met de Facebookgroep Ik kijk uit het raam en vraag mensen om elke dag een foto te maken van hun uitzicht. Zo kunnen we van elkaars uitzicht genieten. 

20200323 uitzicht
#ikkijkuithetraam

Vergelijkbare berichten