Dinsdag 24 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Ik doe mee met de fotochallenge #binnenkijken2020 van Else Kramer. Ik heb eerder meegedaan aan haar foto-uitdagingen, dus het lijkt me leuk om hier de komende tijd aan mee te doen. Meer informatie vind je op haar website. De opdracht van vandaag is ‘fotografeer zeep’.

20200324 dagboek
20200324 dagboek

Ik voel me beter dan vandaag (heb alleen wat hoofdpijn), maar ik blijf toch nog maar binnen. Wel heb ik vanmiddag cake gebakken. Ik merk trouwens dat ik weinig zin heb om iets te doen. Ik denk dat meer mensen daar nu last van hebben. Het is zo raar dat je niet even kan winkelen of ergens wat gaan drinken… Het leven op de bouwplaatsen in onze wijk gaan trouwens gewoon door. Elke ochtend om half 8 begint het heien…

20200324 dagboek
ik ben dol op blauwe cake
20200324 dagboek
uitzicht op een bouwplaats

Ik las vandaag verder in De pest van Albert Camus. Deze foto deelde ik op social media met de hashtag #ikleesthuis. Ondertussen kon ik vanaf mijn leesplek (het bed) zien hoe de galerij werd schoongemaakt.

20200324 dagboek
#ikleesthuis
20200324 dagboek
de vloer wordt schoongemaakt

’s Avonds kijken we alweer een James Bondfilm op televisie, dit keer License to kill.

Ik ben begonnen met de Facebookgroep Ik kijk uit het raam en vraag mensen om elke dag een foto te maken van hun uitzicht. Zo kunnen we van elkaars uitzicht genieten. Ook op Twitter en Instagram deel ik mijn uitzichtfoto, met de hashtag #ikkijkuithetraam Doe jij ook mee?

20200324 dagboek
#ikkijkuithetraam