Mathildes dagboek (25 maart)

Woensdag 25 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Ik doe mee met de fotochallenge #binnenkijken2020 van Else Kramer. Ik heb eerder meegedaan aan haar foto-uitdagingen, dus het lijkt me leuk om hier de komende tijd aan mee te doen. Meer informatie vind je op haar website. De opdracht van vandaag is ‘iseefaces’.

20200325 dagboek

Maandag voelde het alsof ik ziek zou worden, maar dat heeft niet doorgezet. Ik heb alleen nog een beetje hoofdpijn, maar dat heb ik wel vaker. Vandaar dat we vanmiddag weer lekker in het zonnetje door de wijk hebben gewandeld. Om de hoek van ons gebouw wordt een grote kas opgebouwd. Ik ben heel benieuwd waar die voor is.

20200325 dagboek
beeld Phoenix bij de waterbushalte
20200325 dagboek
er wordt een kas gebouwd

Vanmiddag las ik De avonturen van Boris en Berber van Aby Hartog, een recensieboek. Deze foto deelde ik op social media met de hashtag #ikleesthuis

20200325 dagboek

Aan het einde van de middag was het tijd om onze bestelling van Rechtstreex op te halen. Ons normale afhaalpunt is hotel Stroom, maar dat is tijdelijk gesloten. Vandaar dat ik vandaag naar het afhaalpunt Coolhaven ben gewandeld. Leuk om de Coolhaven ook eens van een andere kant te zien. Meestal zie ik dit water vanaf de brug of vanaf de overkant.

20200325 dagboek
20200325 dagboek


Vergelijkbare berichten