Mathildes dagboek (26 maart)

Donderdag 26 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Ik deed mee met de fotochallenge #binnenkijken2020 van Else Kramer. Ik heb eerder meegedaan aan haar foto-uitdagingen, dus het lijkt me leuk om hier de komende tijd aan mee te doen. Meer informatie vind je op haar website. Ik ben ermee gestopt, want ik merkte dat ik wel keek wat de opdracht was, maar dat ik daarna vergat er wat mee te doen.

Ik voel me vandaag weer normaal, dus het ziek worden heeft niet doorgezet. Wel fijn! ‘s Middags hebben we een rondje door de wijk gewandeld.

Ik heb een spijkerjurkje bij Esprit besteld en die werd vandaag bezorgd. Helaas is het jurkje iets te klein. Ik heb een maatje groter besteld.

Ik heb vandaag niet gelezen. Wel maakte ik een foto voor #ikkijkuithetraam die ik deelde in de FB-groep.

20200326 dagboek

Op sociaal media is de hashtag #berenjacht trendy. Dit komt overwaaien uit Australië en Engeland waar mensen worden opgeroepen om een beer voor het raam te zetten zodat kinderen in deze tijd in hun wijk een speurtocht kunnen doen. De berenjacht is geïnspireerd door het boek Wij gaan op berenjacht van Michael Rosen. Natuurlijk hebben wij Winnie the Pooh voor het raam gezet. Ben alleen bang dat hij niet goed gezien gaat worden…

20200326 dagboek

Vanavond keken we weer een James Bondfilm op tv, namelijk Tomorrow never dies. Eigenlijk niet zo’n boeiende film…


Vergelijkbare berichten