Mathildes dagboek (16 maart)

Maandag 16 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Vandaag werkten veel mensen en kinderen voor het eerst thuis. Gisteren werd namelijk ook bekend dat de scholen dicht gaan. Het is leuk om op social media te zien hoe iedereen hier oplossingen voor vind.

Voor mij verandert er weinig. Heerlijk op bed zittend werk ik aan mijn websites. Voor Ikvindlezenleuk maak ik een nieuwsbrief met daarin de nieuwste recensies, maar ook leestips voor de komende periode. Zo zijn er allerlei kinderboekenschrijvers die op social media uit eigen werk gaan voorlezen. Ook voor Ikvindlezennietleuk verstuur ik een nieuwsbrief.

‘s Middags maken we een lange wandeling. De zon schijnt niet, maar het is niet koud. We wandelen over het Dakpark en dan via de Mathenesserweg, Spangesekade, Mathenesserdijk weer naar huis.

20200316 wandelen
wandelen door het Dakpark
20200316 wandelen
muurschildering in de Zeilmakerstraat

Vandaag lees ik Heks & jager van Shelby Mahurin uit. Natuurlijk deel ik weer een leesfoto met de hashtag #ikleesthuis

20200316 lezen
lezen met uitzicht op de Euromast

Vergelijkbare berichten