Dinsdag 31 maart

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Vandaag hebben we weer een rondje door de wijk gewandeld.

20200331 dagboek
achter de school zie je de Euromast
20200331 dagboek
bouwterrein en STC
20200331 dagboek
grote kraan op het bouwterrein

Ik ben vandaag bezig geweest met mijn websites. Ik heb niet gelezen. Vandaag zag ik op social media dat je via Google een 3D-foto van bepaalde dieren in je eigen huis kunt laten zien. Dat vond ik erg leuk om even mee te spelen. Dit werkt alleen op een telefoon: je zoekt via google op een dier, bv. ‘wolf’, je scrollt door de zoekresultaten tot je de optie ‘bekijk in 3D’ ziet. Dan kun je het dier in je eigen kamer plaatsen door de aanwijzingen te volgen.

20200331 dagboek
huilende wolf op ons bed
20200331 dagboek
een pinguïn bij de plantenkast

We hebben de voorraadkast en de -la opgeruimd en nu is er weer wat ruimte.

Voor #ikkijkuithetraam maakte ik een foto met mijn uitzicht vanaf het bed. Ik deelde deze foto uiteraard ook in de gelijknamige FB-groep.

20200331 dagboek

Vanavond was er weer een persconferentie van Mark Rutte. Hij maakte bekend dat de regels over afstand houden en thuis blijven verlengd worden t/m 28 april. Dat betekent dus dat scholen, horeca en dergelijke dicht blijven. Het voelt alsof deze coronacrisis nog erg lang gaat duren…

‘s Avonds weer een James Bond-film gekeken, namelijk Skyfall. Ik vind dit een geweldige film, omdat je hier ook de kwetsbaarheid van James Bond ziet.