Mathildes dagboek (8 april)

Woensdag 8 april

Het coronavirus waart rond over de wereld. Overal worden maatregelen genomen en er mag steeds minder. Donderdag 12 maart werd bekend dat evenementen met meer dan 100 mensen werden geannuleerd. Hierdoor gingen ook musea dicht. Mensen werd aangeraden om zoveel mogelijk thuis te gaan werken. Het begin van de intellectuele lockdown. Ik heb besloten om dagelijks een dagboekstukje te schrijven om zo later terug te kunnen kijken op deze tijd. En natuurlijk ook om leuke dingen te delen. Bekijk hier mijn eerdere blogjes.

Vandaag hebben we onze dagelijkse wandeling gecombineerd met boodschappen doen bij de Aldi. De Aldi zit aan de Vierhavenstraat. C. ging boodschappen doen en ik ben buiten blijven wachten. Het was leuk om te kijken naar de boodschappende mensen. Sommige mensen hadden mondkapjes op en soms ook handschoentjes aan, maar er waren ook mensen die helemaal geen afstand van anderen hielden.

20200408 dagboek
poster met tekst van Ramses Shaffy
20200408 dagboek
tramhalte bij Schiemond
20200408 dagboek
uitzicht tijdens wachten voor de Aldi

‘s Middags las ik verder in Dertiendagh van Maria Postema & Maarten Bruns. Heerlijk bij het open raam. Er zijn recensies binnengekomen, dus ik ben ook druk bezig geweest om deze zo snel mogelijk op de website Ikvindlezenleuk te plaatsen.

‘s Avonds heb ik onze boodschappen van Rechtstreex weer opgehaald bij hotel Stroom.

Vergelijkbare berichten