Begonnen aan de Pabo

Sinds vorige week ben ik weer een deeltijd Pabostudent. Tweëenhalf jaar geleden ben ik hiermee begonnen, maar moest vanwege de schildklierkanker in de tweede helft van dat schooljaar afhaken. Nu ben ik het thuiszitten een beetje zat en ga weer voorzichtig aan de studie beginnen. Mijn plan was om halve avonden te gaan en rustig aan te doen. Dat is lastig als je allemaal groepsopdrachten moet gaan doen. Voor drama en muziek moeten we naar aanleiding van een zelfgekozen prentenboek een dramamuziekstuk maken voor kleuters. Leuk, maar kost veel tijd. Verder moeten we in groepen van circa 6 mensen een ideale school oprichten en daar een schoolplan voor schrijven. Leuk om na te denken over de dingen die jij belangrijk vindt in een school, niet alleen m.b.t. pedagogische visie, maar ook over methoden, contact met ouders, inrichting van de school.

Het leuke van groepsopdrachten is dat je vrij snel mensen leert kennen en weer in het studieritme komt. Een nadeel is dat het veel tijd kost en dat je veel moet overleggen. Het overleggen inplannen is ook lastig, omdat klasgenoten naast de studie werk en gezin hebben. Voorlopig ben ik maar beperkt aanwezig, wat mijn medestudenten gelukkig begrijpen, en moet overleg gedeeltelijk via chatten en mailen gebeuren.

Ik ben benieuwd hoe ik het maken van de groepsopdrachten in kan plannen en er tegelijktijd voor zorg dat ik niet teveel energie van mezelf vraag. Ik moet tenslotte binnenkort ook beginnen met stagelopen en er zijn nog meer vakken. Lastig! Zeker omdat ik de neiging heb om meegezogen te worden als onderwerpen interessant zijn. Dat betekent dus dat ik goed moet plannen en me daar ook aan moet houden. Ook moet ik me niet teveel laten afleiden door andere leuke dingen, zoals mailtjes schrijven, weblog bijhouden en andere weblogs lezen. Voor je het weet zit je uren achter de computer zonder dat je iets nuttigs hebt gedaan. Goede voornemens genoeg…

Oude reacties

app 08 februari 2006 10:16
Sterkte toekomstige collega!

Wilma – 08 februari 2006 14:25
Veel succes en ook: veel plezier met de studie !

app – 08 februari 2006 22:58
En wat vindt onze toekomstige collega van mijn drieluik ‘Het verhaal van Wilde Bertram’? 🙂


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 8 februari 2006

Vergelijkbare berichten