Boekdetective: boekhandel Donner (Rotterdam)

Ik woon nu 3 jaar in Rotterdam en ik kom regelmatig bij boekhandel Donner. Sinds mei 2014 zit Donner tijdelijk in een voormalig bankgebouw aan de Coolsingel. In april, maanden geleden dus, heb ik foto’s gemaakt terwijl ik bij Donner was en ik kom er nu eindelijk aan toe om een verslag te schrijven.

Donner is ruim opgezet. De vloer bestaat uit heel veel gekleurde tapijttegels waardoor de winkel een vrolijke uitstraling krijgt. In de winkel zit een café waar je lekkere broodjes kunt eten. Regelmatig zijn er leuke activiteiten in de winkel. Zo heb ik in november 2014 hier Marcel van Driel geïnterviewd. Verder kom ik hier in ieder geval 1x per maand als de Bored to death Young Adult book club bij elkaar komt.

Als je via de draaideur aan de Coolsingel de winkel binnenkomt en rechtsaf gaat kom je bij de afdeling met kinder- en jeugdboeken. De boeken staan gegroepeerd per leeftijdsgroep en boeken staan in de kast en liggen op tafels. Voor jongeren vanaf 14 jaar zijn er ook veel Engelse boeken te koop.

De jeugdboekenafdeling is best groot en ik zou daar rustig een uur kunnen doorbrengen door langs alle kasten en tafels te lopen. Het personeel is erg vriendelijk en ze kennen me zelfs bij naam 😉
Ook de rest van de winkel is ruim opgezet en er liggen overal veel boeken.

Conclusie

Boekhandel Donner, Coolsingel 119, 3012 AG Rotterdam, website

Een leuke en gezellige boekwinkel in het centrum van Rotterdam. 
Deze boekwinkel is geschikt voor: echte boekliefhebbers
Beoordeling: 4 – Ruime keuze, uurtje blijven hangen

Wil jij ook iets vertellen over een leuke boekwinkel? Kijk dan op het boekenblog van Tessa of het boekenblog van Jenny voor meer informatie. Tessa en Jenny zijn begonnen met de book detectives en maken een overzicht van leuke boekwinkels.

het logo van de book detectives komt van het boekenblog van Tessa Heijtmeijer, de foto’s zijn door mij gemaakt op de kinder- en jeugdboekenafdeling

Vergelijkbare berichten