Maanden geleden, om precies te zijn op 13 november, was ik een dagje in Amsterdam. Natuurlijk ben ik toen ook in een boekwinkel geweest, bij Scheltema. Nou ja, eigenlijk ben ik voornamelijk op de jeugdboekenafdeling geweest. Deze afdeling zit op de tweede verdieping.

Scheltema is in kerststemming

jeugdboekenafdeling

gouden megadikke Fantasia-boeken

nog meer jeugdboeken

Bij de jeugdboekenhoek zit ook een lees- en speelhoek waar je lekker kunt lezen en een kopje koffie of thee kunt drinken. Ik kan me voorstellen dat het hier in het weekend gezellig druk is…

Op de vierde verdieping vind je tweedehands en afgeprijsde jeugdboeken. Heerlijk om langs alle planken te lopen op zoek naar een leuk boek.

afgeprijsde jeugdboeken

tweedehands boeken

En dan zijn er nog meer verdiepingen vol met nieuwe en oudere boeken. Heerlijk!

Conclusie:
Scheltema heeft een mooi assortiment aan kinder- en jeugdboeken. De jeugdafdeling is niet heel erg groot, maar ik denk dat er voor iedereen wat leuks te vinden zal zijn. En anders kun je altijd een boek laten bestellen.
Wat ik vooral erg leuk vond zijn de afgeprijsde en tweedehands jeugdboeken. Hier staan zowel oude als nieuwe jeugdboeken. Ik vind het heerlijk om langs alle planken te lopen.

Deze boekwinkel is geschikt voor: Iedereen die graag leest
Beoordeling: 4 – Ruime keuze, uurtje blijven hangen

Informatie:
Scheltema Boekverkopers sinds 1853
Koningsplein 20
1017 BB Amsterdam
website
Elke zondagmiddag om 14.00 uur wordt er voorgelezen op de tweede verdieping. En iedere eerste zondag van de maand is er een poppenkastvoorstelling. Kijk op de website hoe laat de voorstelling begint.

Wil jij ook iets vertellen over een leuke boekwinkel? Kijk dan op het boekenblog van Tessa
of het boekenblog van Jenny voor meer informatie. Tessa en Jenny zijn begonnen met de book detectives en maken een overzicht van leuke boekwinkels.

het logo van de book detectives komt van het boekenblog van Tessa Heijtmeijer

1 reactie

  1. Dat ziet er een prachtige winkel uit! Er zijn niet veel winkels met een speciale tweedehands jeugdboekenafdeling, leuk dat deze het wel heeft!

Comments are closed.