Brandalarm rond Sinterklaas

Op 18 november ging ‘s middags bij de bso (buitenschoolse opvang) waar ik werk het brandalarm af. Een aantal kinderen begon van schrik te huilen. Ik schrok ook, maar ik heb samen met mijn invalkracht de kinderen meegenomen naar de gang om hun jassen aan te doen. Mijn collega’s van de groep tegenover ons deden hetzelfde. Op dat moment kwam een andere collega langs om te vertellen dat het vals alarm was en dat de kinderen hun jassen mochten uitdoen en weer naar hun lokaal konden gaan. Ze vertelde dat iemand van het kinderdagverblijf pepernoten aan het bakken was. Ze was even weggelopen en toen zijn de pepernoten zwart geworden en gaan roken. Daar reageerde het brandalarm op.Toen we allemaal weer in het lokaal waren gingen de kinderen aan tafel zitten. Ik heb uitgelegd wat er was gebeurd. Een paar kinderen waren nog aan het huilen. De invalkracht had een jongen op school, Ik had een meisje op schoot en een ander stond dicht naast me. De kinderen kalmeerden weer. Totdat…. er een brandweerauto met sirene aan kwam. De kinderen gingen voor het raam staan kijken. Een brandweerauto is natuurlijk wel spannend en gaaf!

Een jongen en meisje begonnen weer te huilen. Twee brandweermannen liepen rustig naar binnen, eentje stond te bellen met zijn mobiel. Ik heb de kinderen verteld dat er niets aan de hand, omdat de brandweermannen dan niet zo rustig zouden lopen. Ze zwaaiden zelfs naar de kinderen.

Na een tijdje ging de brandweerauto weer weg. De kinderen zijn rustig gaan spelen. Sommige kinderen hebben het gedurende de middag nog over het brandalarm gehad en vertelden het ook direct aan hun ouders. Andere kinderen heb ik hier niet meer overgehoord. Sommige kinderen waren het alweer bijna vergeten toen ik het verhaal aan hun ouders vertelde.

Het meisje dat op mijn schoot zat was helemaal van slag. Ze wilde niet meer bij mij uit de buurt zijn. Eigenlijk wilde ze alleen maar op schoot blijven zitten. Uiteindelijk heb ik haar zo ver gekregen dat we samen met de jongen die huilde naar het lokaal gelopen waar de pepernoten waren gebakken. Ze wilde niet zelf lopen, dus ik heb haar opgetild. Het rook naar verbrande pepernoot, maar verder was er niets aan de hand. De kinderen daar waren gewoon aan het spelen. Mijn kinderen waren enigszins gerustgesteld en zijn toch maar gaan spelen.

Wel vertelden ze het hele verhaal direct toen ze door hun ouders opgehaald werden.

p.s. helaas zonder plaatje, want ik kan even niet uploaden. Misschien later….

Oorspronkelijk geplaatst op 11 juni 2009 op tantetil.vkblog.nl

Geen reacties

Vergelijkbare berichten