Brotherhoodbooks

Google maps: Brotherhoodbooks zit bij de rode A

Sinds een aantal weken ben ik vrijwilliger bij Brotherhoodbooks Dit is een online boekwinkel behorend bij de organisatie Brotherhood of St. Laurence. Deze organisatie heeft zich ten doel gesteld om de armoede in Australië te bestrijden. Een zeer loffelijk streven! Dit doen zij door mensen te helpen die zogezegd door de mazen heen vallen: daklozen, eenoudergezinnen, verslaafden enz. Ze worden niet door de regering gefinancieerd, maar moeten voor hun eigen geld zorgen. Dit doen zij door bijvoorbeeld spullen te verkopen in op-shops (kringloopwinkels), door mensen te vragen om geld te doneren en door tweedehandsboeken te verkopen.

gebouw waar Brotherhoodbooks zit, het is een grote loods
uitzicht voor het gebouw, richting stad

Het werk is niet moeilijk. Elke maandagmiddag liggen er stapels boeken klaar die wij (de vrijwilligers) in de database mogen zetten. Elke computer heeft een ISBN-scanner. Hier hou ik de ISBN-barcode van het boek onder. Als ik geluk heb zit het ISBN-nummer in de database en krijg ik de gegevens van dit boek op je computerscherm te zien. Dan controleer ik of de gegevens kloppen, zoals categorie, omschrijving van het boek, omslag. Is de omslag anders dan ga ik het boek scannen en verander ik de omslag. De omschrijving type ik over van de achterkant van het boek. Ik bekijk het boek goed en bepaal in welke staat het boek is en wat ik denk dat dan de verkoopprijs zal worden. Dit moet minimaal 3 AUD zijn. En dan is het boek ingevoerd in de database en staat het direct online op de website.

Sinds het begin van brotherhoodbooks, ik geloof een jaar geleden, zijn er 66.000 boeken ingevoerd. En er liggen nog vele boeken te wachten. Brotherhoodbooks is begin van dit jaar verhuisd naar een nieuwe locatie en de boeken zijn toen allemaal ingepakt in dozen. Veel dozen staan nog ingepakt en al. En dan komen er wekelijks containers vol met boeken bij. Bij elke kringloopwinkel van de Brotherhood staan containers (lijkend op onze kliko’s) waar mensen spullen in kunnen doneren, zoals kleren en boeken. En dat komt dan weer bij brotherhoodbooks uit….

dozen vol ingepakte boeken
gedoneerde boeken
nog meer ingepakte dozen met boeken
de ingevoerde banken staan op planken
planken vol boeken

Oorspronkelik geplaatst op 17 november 2010 op tantetil.vkblog.nl

Oorspronkelijke reacties
Bart 18-11-2010 16:38
Mooi dat je dit als vrijwilligerswerk hebt gevonden, tante Til.
Echt in je straatje wel lijkt me – ikzelf zou trouwens toch echt de neiging moeten onderdrukken om steeds te gaan lezen 🙂
En zo te zien is er nog een hoop te doen!
Hartelijke groet, Bart

tante_til 23-11-2010 08:10
@Bart: het is leuk om te doen. En ik ben nog maar niet langs de stellages gaan wandelen. Helaas zijn boeken, ook afgeprijsd, relatief duur in Australie. Je kunt beter in Nederland boeken kopen.

Vergelijkbare berichten