Sinds begin december is hier vlakbij, in het park bij de Euromast, China Light Rotterdam (een Chinees lantaarnfestival). Voor het opbouwen van de 35 objecten zijn 46 Chinese kunstenaars een aantal weken bezig geweest. Vanuit onze slaapkamer zien we een gekleurde gloed, maar het is te ver weg om de kunstwerken van dichtbij te bekijken. Eind december zijn we met onze oude buren uit Nijmegen hier naartoe geweest. Het was sprookjesachtig mooi: buiten is het donker en dan kom je door de verlichte poort in een wereld met allemaal verlichte figuren, zoals panda’s, eenden, een draak. Onze buurmeisjes vonden het zo mooi dat ze hier wel hadden willen blijven wonen 🙂

In Chiang Mai (Thailand) hebben C. en ik ook zulke verlichte objecten gezien, o.a. een grote draak. Foto’s hiervan kun je vinden in mijn bijdrage van 29 november 2011Meer informatie over dit soort festivals in Azië is te vinden op wikipedia (in het Engels).

Helaas verdwijnt het alweer bijna. Op donderdag 14 februari is het de laatste keer dat de poorten open gaan. De objecten worden dan verkocht via marktplaats. De beginprijzen zijn vrij laag, bijvoorbeeld 15 euro voor een kleine panda, maar de objecten zijn populair. Voor een kleine panda liggen de biedingen inmiddels rond de 100 euro.

Dus: je hebt nog bijna twee weken de tijd om dit mooie lichtfestijn te komen bezoeken in Rotterdam!

een tempel met olifanten
uitzicht op de Euromast
Lotusbloemen in het water
een echte draak
een grote libelle
lieve panda’s
verlichte poorten

3 reacties

  1. Prachtig zeg!

  2. Ik ben hartstikke tevreden met de verlichte panda's die jij hier laat zien.

    Mooi blog met foto's.

  3. @Annet: dank je!

    @Glaswerk: dank je! De panda's waren geweldig…

Comments are closed.