De dag van de gele doekjes

Soms heb je zo’n dag waarop je je afvraagt waarom het leven niet een beetje meewerkt. Vandaag is zo’n dag. Dit klinkt een stuk ernstiger dan ik het bedoel en dat zal ik uitleggen.

Wooster is inmiddels bijna 21 weken en helaas nog niet zindelijk. Ik sta een keer of tien per dag met hem buiten, maar hij ziet kans om tussendoor ook nog een à twee keer op de vloerbedekking te plassen. C. en ik hebben inmiddels door dat hij dit meestal doet als hij vindt dat hij aandacht tekort heeft. Hij plast standaard elke avond binnen als C. belt om te vertellen hoe laat hij naar huis komt. Aandacht trekken dus. Op deze manier gebruiken we een hele stapel gele schoonmaakdoekjes per week. Want al dat geplas moet opgeruimd worden en schoongemaakt met huishoudazijn.

Gelukkig zaten er al vlekken in de vloerbedekking van onze Jeeves. Die vindt het nodig om af en toe zijn eten er uit te kotsen. Ook vandaag. En dan wel op de rugleuning van onze bank. Weer een geel doekje nodig dus, dit keer zonder schoonmaakazijn. Van al dat schoonmaken baal ik een beetje. Het is allemaal niet echt ernstig, maar ik zal blij zijn als Wooster ‘gewoon’ komt vertellen dat hij een plasje moet doen.

Verder zijn Jeeves en Wooster allebei hele lieve huisdieren. Jeeves ligt ‘s nachts graag dicht tegen mij aan bovenop het dekbed. Wooster ligt een groot deel van de dag tegen mijn voeten aan.
Kortom: even een baaldagje voor Tante Til. Komt wel weer goed.

20070516 Wooster

Oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 6 juli 2007

 

Oude reacties

Maria-Dolores / 06-07-2007 18:11
jeetje, dat lijkt me best vervelend… leert een hond dat af als je dan wél rustig op gaat ruimen, maar hem niet beloont door extra aandacht te geven?
(mijn poezen komen/mogen niet binnen, dus ik heb zulke problemen niet echt.)

Bart / 06-07-2007 18:49
Ja, dat zijn vervelende dingen! Geduld, en vooral ook opvoedkundig de goede dingen blijven doen (al zou ik ook niet een-twee-drie weten welke). Ik heb wel geleerd, over het algemeen angstig, of wat afwijkend gedrag, nooit te ‘belonen’, zelfs (zeker) niet met troosten of aandacht…
Maar, je hebt inderdaad dus van die dagen….

Tante Til / 07-07-2007 16:48
@Maria-Dolores: we hopen dat negeren helpt, omdat hij dan ook geen aandacht van ons krijgt.
@Bart: soms best lastig om opvoedkundig de goede dingen te doen.
Het komt wel goed. Ik was het gewoon even zat.

 

 

Vergelijkbare berichten