De eerste dag van de vakantie

plaatje voor bloggen

Buiten is het lekker weer, maar ik zit even op een bloedhete zolder achter de computer. Ik wilde namelijk kijken of een oude Mac-laptop van mijn vader het aankan om films vanaf een externe harde schijf af te draaien. Die externe harde schijf werd eerst niet herkend en moest geformateerd worden.

Daarvoor moest ik eerst de bestanden van die harde schijf ergens anders naar toe kopiëren en dan de harde schijf op de Mac formateren. De harde schijf van ongeveer 160 GB werd gereduceerd naar 25 GB. Dat leek mij al erg vreemd. Ik heb de geformateerde harde schijf weer aan de PC gehangen en er een proeffilmpje opgezet. Dan de harde schijf weer aan de Mac en kijken of Quicktime de film wil afspelen. Dat wilde hij niet. Het bestand moest geconverteerd worden en dat kon hij niet.

Toch jammer. Ik had namelijk de laptop volgende week mee willen nemen naar het ziekenhuis om mijn achterstand in opgenomen films bekijken in te lopen. Ik mag dan toch mijn kamer niet af, ben misselijk en kijk dus de hele dag tv. Wat is er dan handiger om deze films te bekijken. Maar helaas, dat zit er even niet in. Tenminste zolang ik niet heb bedacht hoe ik dit allemaal wel draaiende krijg. En nu krijg ik de externe schijf ook niet meer teruggeformateerd naar zijn ‘oude’ grootte. Ik denk dat C. vanavond even moet helpen.

Okee, dan heb ik nu lang genoeg op deze warme zolder gezeten. Ik pak een nieuw boek uit de kast en ga lekker op de tuinbank hangen met een schaaltje chips (heerlijk met dat warme weer) en een flesje gekoeld water.

Het icoontje komt van de website van Flaticon.


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 3 juli 2006

Vergelijkbare berichten