De langste dag van het jaar

dat was gisteren, maar gisteravond had ik problemen met het uploaden van foto’s. Vanmorgen lukte het me eindelijk.

Jaren geleden waren C. en ik op vakantie in Engeland. Het eerste dat vaststond voordat we op vakantie gingen was dat we Stonehenge wilden zien. Ondanks de vele toeristen was het een mooie ervaring. Die gigantische stenen die op onverklaarbare wijze op die plek zijn gekomen, zo ontzettend lang geleden. Geweldig! 

In tegenstelling tot de meeste toeristen, die een rondje om de steencirkel lopen en dan terug lopen naar hun bos, hebben wij rustig om de cirkel heen gewandeld. Veel foto’s gemaakt en details bekeken, helaas van een afstandje omdat je er niet dichterbij mag komen.

Fascinerend!

Ik las op teletekst dat gistermorgen 36.000 mensen aanwezig waren bij Stonehenge om de zon op te zien komen. Een beetje te druk lijkt mij. Maar als je hierbij aanwezig bent mag je wel echt bij de stenen komen. Dat lijkt me leuk, dan kun je de stenen aanraken.

Op de website van Stonehenge kwam ik een link tegen met foto’s van de zonsopkomstceremonie van 2008.

Oorspronkelijk geplaatst op 22 juni 2009 op tantetil.vkblog.nl

Oorspronkelijke reacties
Antoinette Duijsters 22-06-2009 10:24
Maar dit is wel een hele mooie foto, uit een verrassend standpunt.

tante_til 22-06-2009 10:54
@Antoinette:
Dank je. Ik vond bij deze foto het gras ook mooi groen, net alsof de zon zo gaat schijnen. Het was die dag dat wij bij Stonehenge waren bewolkt, maar dat maakt de foto’s ook wel weer anders.

Bart 22-06-2009 19:10
Lijkt me een aparte belevenis, bij Stonehenge zijn, je hebt er al zoveel over gehoord…….
Groet Bart

Catharina Anna Maria van Vliet 25-06-2009 14:43
Ik ben ook gefascineerd door Stonehenge. Jammer dat je van een afstandje moet kijken maar als iedereen erdoorheen mag krijg je weer al die mensen op je foto. En das ook niks.
Wij waren in 2003 voor het eerst in Stonehenge en later in 2006 zijn we nog een keer geweest.
dagkarindag.web-log.nl/dagkari…
En volgende week zondag…..nemen we de boot naar Dover en gaan we waarschijnlijk nog een keer naar Stonehenge. Of naar de cirkel bij Avebury daar in de buurt. 

tante_til 29-06-2009 20:35
O gaaf dat je weer naar Stonehenge gaat. Ik vond het erg mooi.
En in Avebury zijn wij ook geweest. Eigenlijk proberen we in elke vakantie, niet alleen in Schotland, steencirkels en prehistorisce graven te vinden. Geweldig!

Catharina Anna Maria van Vliet 15-07-2009 11:28
We zijn weer terug (sip) maar het is gelukt om zowel Stonehenge als Avebury te bezoeken. Echt heel bijzonder.
Wij hebben er inmiddels meer gezien. Op de Orkney’s staat er een, op the Hebrides, Op Arran zijn er een aantal vlakbij elkaar en In Ierland zijn we naar Newgrange geweest, dat is geen steencirkel maar wel een bouwwerk waarin de winterse zonnewende te zien is.

tante_til 22-07-2009 09:49
Jammer dat je weer terug bent, maar het was vast fijn om in Engeland te zijn.
Die in Orkney hebben wij ook gezien, ring of Brodgar. Naar de hebriden willen wij ook een keer, want daar heb je geloof ik een hele grote steencirkel.
Verder zijn wij drie jaar geleden bij Newgrange geweest, maar we zijn daar niet wezen kijken omdat de rondleidingen vol zaten. Wij zijn naar Knowth geweest, vanaf hetzelfde vertrekpunt. Ook een mooie passage grave (in goed Nederlands 😉 )
Steencirkels en dergelijke hebben iets fascinerends!

Vergelijkbare berichten