Een hele grote boot…

RMS Queen Mary 2
Op 11 oktober lag er een hele groot schip bij de cruiseterminal. Dit was de RMS Queen Mary 2, de grootste ocean liner ter wereld (schip dat een vaste route heen en weer vaart). Dit schip vaart voornamelijk tussen Southampton (Engeland) en New York heen en weer. Het schip is 345 meter lang, 45 meter op haar breedste stuk en 72 meter hoog. Volgens wikipedia heeft het schip 15 restaurants en cafés, 5 zwembaden, een casino, een danszaal, een theater en het eerste planetarium op een schip. Klinkt luxe. 

Wooster en ik zijn naar de Willemskade gelopen (vlakbij de Erasmusbrug) om het schip wat beter te bekijken. En ze was inderdaad gigantisch. ‘s Avonds kwam ze bij ons langsvaren, richting zee. Het schip was felverlicht en daardoor konden we haar lang volgen. Erg leuk om zo’n grote boot langs te zien varen.


Volgens de website van de cruiseterminal komen er ook dit jaar weer grote passagiersschepen naar Rotterdam. Leuk! Een van de schepen die naar Rotterdam komt is de Norwegian Breakaway. Dit schip wordt op dit moment nog gebouwd en het schip zal 329 meter lang zijn en 41 meter breed. Ze zal op dat moment het op 2 na grootste cruiseschip ter wereld zijn. Lijkt me gaaf om te zien…

RMS Queen Mary 2

Vergelijkbare berichten