Eten in een Middeleeuws torentje

C. heeft per 1 december een nieuwe baan. Om dat te vieren zijn we een aantal weken geleden uit eten geweest bij één van de duurste restaurants in Nijmegen: restaurant Belvédère.
Het restaurant zit in een Middeleeuws torentje in het Valkhofpark. De entourage is erg mooi met uitzicht over de Waalbrug en Lent of de Ooijpolder, al naar gelang de tafel waar je zit.

Belvédère is een klein restaurant met plaats voor 48 mensen waar je heerlijk kunt eten. De menukaart is niet avontuurlijk, maar de ingrediënten zijn goed en het is goed klaargemaakt.

We zijn de avond begonnen met een glaasje port buiten op het terras (het was half oktober). Het was al donker, maar nog best aangenaam. Heerlijk om hier te zitten onder de dakplatanen, terwijl je kijkt naar de file op de Waalbrug. We kozen voor een verrassingsmenu van vier gangen mèt wijnarrangement. Het is leuk om je te laten verrassen!

We waren gelukkig met de bus, want dat wijnarrangement hakte er wel in. De wijn was erg lekker, net als het eten. Ik kan me niet meer herinneren wat we precies hebben gegeten, want het is alweer een tijdje geleden.
Kortom: een leuk restaurant in een mooi Middeleeuws torentje waar je jezelf goed kunt laten verwennen.

plaatje gevonden op www.cavador.nl/horecanijmegen.html

oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 20 november 2006
Oude reacties
Marlis – 20-11-2006 15:37 
he wat klinkt dat ontzettend lekker gezellig en ontspannen 🙂
ilja – 20-11-2006 16:04
je kunt je niet meer herinneren wat je hebt gegeten?? ts, dat hadden we nu juist graag gehoord…
ook voor vegetariers (vooraf wel even bellen) doen ze hier meer dan uitstekend hun best, wil ik maar even zeggen.
anoniem – 20-11-2006 19:56
Het kapitalisme houdt in dat aan elke vraag, vraag met koopkracht, tegemoet wordt gekomen.
Vandaar dat de verkoop van vierwielaangedreven V8 filestaanders met namen als ‘Discovery’ en ‘Adventure’ nog steeds toeneemt.
Zo kune je ook eten tegen steeds hogere prijzen verkopen, er is altijd wel een gek die er geld voor over heeft.
Tante Til – 21-11-2006 09:36
@Marlis: het is inderdaad een relaxte plek om lekker te eten.
@Ilja: helaas weet ik echt niet meer wat we hebben gegeten. Het was in ieder geval erg lekker.
@anoniem: Wat een negatief beeld. Dit restaurant is best duur, maar je betaalt voor de goede kwaliteit van ingredienten.
DH – 23-11-2006 13:40
Enigszinds verlate reactie, maar ik kon het toch niet laten omdat ik je ook op mijn blog aantrof. Belvedere is aardig, maar het Poortwachtershuisje even om de hoek (naast het museum Kan) is nog veel beter. Overigens zonder kaart. Je krijgt wat de pot schaft voor 100 euro per couvert. Tja, dat hakt er ook in. Maar da´s zo´n once (or twice) in a life time event. Gegarandeerd genieten dus!

T.T.@ Heb scheit aan al die zure mierenneukers die vinden dat je niet over geld mag praten, want geld is vies. Democratie is ook dat een ieder voor zich mag bepalen waar hij/zij van mag genieten. Zij kopen wellicht een dure stereo, xbox, een nieuwe kledingcollectie. Jij gaat uit eten. Is nog sociaal ook, toch!
Mooie stad Nijmegen, he!? ´K ben benieuwd welke rotzooi Tom de Graaff er van gaat maken. Groeten uit Havanna aan de Waal!

Vergelijkbare berichten