Gelderland, dichterbij dan u denkt!

20060225 Kröller-Muller

Afgelopen weekend hadden wij vrienden uit het verre Limburg te logeren. Elke keer als wij een weekend afspreken bij ons of in Limburg laten we elkaar mooie plekjes uit de eigen provincie zien. Daarom vertrokken wij zaterdag naar Park de Hoge Veluwe. Het was mooi zonnig weer. Bij de ingang Otterlo kozen we allevier een mooie witte fiets en zijn we richting het Kröller-Müllermuseum vertrokken. We hebben uitgebreid de beeldentuin bekeken. Eigenlijk is het meer een beeldenbos, met als letterlijk hoogtepunt het kunstwerk Kijk Uit Attention van Krijn Giezen. Dit is een lange trap die tot boven de boomtoppen reikt, vanwaar je een mooi overzicht schijnt te hebben op de Veluwe.

De trap was mij te hoog en halverwege ben ik op een bankje gaan zitten uitrusten. Op de foto’s die de anderen hebben gemaakt heb ik het uitzicht wel kunnen bewonderen. De foto bij deze blogbijdrage is gemaakt vanaf de trap richting de begane grond.

Ook de andere kunstwerken en beelden zijn zeker de moeite waard om te komen bekijken! Ook het museum zelf is leuk, met een grote verzameling van schilderijen van Van Gogh, maar ook met werken van Picasso, Mondriaan, Seurat, Léger.

Op zondag zijn we wezen wandelen op de Posbank, waar we weer de paarden hebben gezien. Ook vandaag is het weer mooi zonnig, maar fris weer. Na het wandelen zijn we pannenkoeken wezen eten bij De Carolinahoeve. Het is hier in het weekend eigenlijk altijd druk, maar we waren op tijd en er was nog een tafeltje vrij.

Tja, en toen was het weekend alweer voorbij. Bij ons thuis nog theegedronken zodat onze vrienden zich konden voorbereiden op de lange reis naar Limburg…..

Oude reacties

app 03 maart 2006 12:19
En momenteel gratis entree wegens de verbouwing. Of is dat alweer achter de rug?

Jos Goedmakers – 03 maart 2006 12:40
De Carolinahoeve????????????????????????????? In dat donkere bos???????????????????????? Je meost eens weten wie daar vaak rondgehuppeld heeft…..

Tante Til – 03 maart 2006 12:42
@app: volgens mij is de verbouwing nog aan de gang. Gratis entree was afgelopen weekend nog niet.
@Jos: geen idee!

app – 03 maart 2006 12:44
@Tante Til
Het volgende staat op de website van de Hoge Veluwe:
Museum tijdelijk gratis open van 28 maart tot en met 7 april. Na een ingrijpende renovatie van de Van de Velde vleugel wordt het Museum opnieuw ingericht. Het publiek zal hier hinder van ondervinden en daarom is het Museum tijdelijk gratis toegankelijk. Men dient nog wel steeds een entreekaart voor het Park te kopen.
De beelden in de Beeldentuin zijn wel te zien. Bovendien maakt het Aldo van Eyck-paviljoen -geopend vanaf 21 maart- met daarin 50 sculpturen, een bezoek zeker de moeite waard. 15 april wordt de gerenoveerde vleugel opengesteld voor het publiek.

Jos Goedmakers – 03 maart 2006 12:46
WIM KAN…..die daar verder in de bossen een klein huisje had!

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 3 maart 2006

Vergelijkbare berichten