Giroblauw past bij jou

Nu ik alweer twee weken in Melbourne ben werd het tijd om een bankrekening te openen. Via een websitekon ik de banken vergelijken. Ik was op zoek naar een bank waar geen minimuminleg noodzakelijk is, waar geen minimumsaldo nodig, waar geen maandelijkse bijdrage betaald hoeft te worden, waar je een debitkaart krijgt (een soort creditcard, maar dan wordt het geld direct afgeschreven). Uiteindelijk bleven er twee banken over: NAB en ING direct.
En zoals uit de titel van dit stukje blijft heb ik voor ING direct gekozen. Okee, giroblauw was van de postbank en dat is al weer erg lang ING en oranje, maar toch….


Afgelopen maandag heb ik via internet de rekening geopend. ING direct heeft geen kantoren, maar doet alles via het internet. Om mijn identiteit te bewijzen moest ik met een formulier en mijn paspoort naar een postkantoor. Dat heb ik dinsdag gedaan. Daar werd gekeken of ik ben wie ik ben en het formulier met mijn handtekening opgestuurd naar ING direct.


Binnen 5-10 werkdagen daarna zou mijn pasje via de post bezorgd worden, maar die was er vandaag al. Een mooi oranje pasje! Past mooi bij mijn andere ING-pasjes 😉

Erg fijn dat ik vanaf nu weer met pin kan betalen en niet alles contant hoef te doen. Zolang ik geen inkomsten heb zal ik geld van mijn Nederlandse rekening pinnen en deze dan bij het postkantoor storten op mijn nieuwe ING-rekening. Overschrijven is namelijk veel duurder dan pinnen!
 
UPDATE ZATERDAG:
En het werkt ook allemaal. Ik heb net mijn eerste boodschappen met pin betaald.

Oorspronkelijke reacties
Bart 20-08-2010 16:56

Gelukkig zonder al te veel extra omwegen gelukt dus…..je hoort veel klachten over bureaucratie in vergelijkbare situaties in ‘buitenlanden’, Tante Til.
Weer iets goed geregeld, dus! 🙂
Groetjes, Bart
Kitty Schoenmakers  21-08-2010 00:19
Slim tante Til! 🙂

Tante Til 21-08-2010 04:10
@Bart: ja, sommige dingen kunnen snel geregeld worden.
@Kitty: dank je wel!  

Vergelijkbare berichten