Hebben jullie geen twee auto’s?

ons rode eendje

Dit vroeg een vierjarig buurmeisje mij gisteren toen ik vertelde dat ik al wandelend op weg was naar de stad om naar de tandarts te gaan. Haar eerste vraag was: Waarom ga je niet met de auto?, waarop ik antwoordde dat ik geen auto heb. Daarna wilde ze weten waarom ik dan niet de auto van C. meenam, maar die was natuurlijk aan het werk. Tenslotte kwam bovenstaande vraag: Hebben jullie geen twee auto’s? Mijn antwoord: Nee, want die hebben we op dit moment niet nodig.

Tja, als iedereen om je heen twee auto’s heeft is het logisch om te denken dat dat normaal is. Het feit dat ik wandelen ook gewoon leuk vind en dat het maar een uurtje naar de stad is, is natuurlijk vreemd. Wel beter voor het milieu. Maar ja, daar denken de meeste mensen niet echt aan. Is ook best moeilijk!Toch hebben wij in het nieuwe jaar twee auto’s nodig. Ik ga weer met de pabo beginnen en die ligt hier zo’n twintig kilometer vandaan. C. is niet op tijd thuis, zodat ik om 17 uur zijn auto mee zou kunnen nemen. Ik hoop dat mijn vaders Eendje tegen die tijd weer goed wil starten, zodat ik die weer kan lenen. Ik wil graag een andere auto dan andere mensen. Het Eendje past wel bij: een beetje eigenwijs!

Oude reacties

preacherswife – 07 december 2005 13:33
Dat ken ik, die vraag? Kom je met je eigen auto? Eigen? We hebben er één. Even meer dan genoeg.

JB – 07 december 2005 13:37
een plaat van een eendje!
Begin vorig jaar liep ik dagelijks achter de buggy naar de stad (voor mij zo’n kleine drie kwartier) goedkoper dan de sportschool 🙂

Paps – 08 december 2005 09:26
Jaja! Het eerste wat ik doe als ik volgende week na twee maanden werken in de Filippijnen weer thuis ben is het eendje aan het rijden maken. Gelukkig heb ik nog tijd tot maart 2006?

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 7 december 2005

Vergelijkbare berichten