Zoals bijna elk jaar sinds 1999 doe ik mee aan het Groot Dictee. Nu heb ik ooit Nederlandse taal en letterkunde gestudeerd, maar dat wil zeker niet zeggen dat ik goed ben in dit soort dingen. Ik ben dan ook afgestuurd op een letterkundig onderwerp.

Dit jaar is de tekst geschreven door Herman Koch (bekend van Jiskefet) en het was een moeilijke tekst. Het zat hem niet zo zeer in moeilijke woorden als przewalskypaard, zoals in een eerder dictee, maar in woorden met of zonder verbindingsstreepje en woorden met of zonder hoofdletter. Erg lastig, want in het dagelijks leven doe je maar wat.

Ik heb me ook nog nooit voorbereid op het maken van het dictee. Het Groene boekje van 1995 staat wel ergens in mijn kast, want die moest ik voor mijn studie aanschaffen, maar ik kan me niet herinneren wanneer ik het ooit heb gebruikt.

Ach, ik zat met mijn aantal fouten boven het gemiddelde van 33, maar dat maakt ook niet uit. Ik had er namelijk 47. Het is gewoon leuk om te doen en het hoort er voor mijn gevoel inmiddels bij als eindejaarsprogramma. Volgend jaar doe ik gewoon weer mee en misschien, als ik ooit zin heb om me voor te bereiden, maak ik het met minder fouten dan het gemiddelde. Zou ook wel eens leuk zijn.

Oude reacties

Paps – 21 december 2005 09:56
afgestuurd moet zijn: afgestudeerd. Ook nog een beetje dyslectisch?

Aiko – 22 december 2005 00:32
Het is maar goed dat ze weer terug richting schoolbanken gaat…!


Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op tantetil.vkblog.nl op 20 december 2005