Ik wil ook lezen!

Mijn baasje Tante Til zit vaak met een boek op de bank te lezen. Dat vindt ze blijkbaar leuk. Nu dacht ik een tijdje geleden dat dat misschien ook wel leuk is voor mij. Ik ben al groot, dus ik kan makkelijk een boek uit de boekenkast pakken. Het liefst een dik boek, want dat kan ik gemakkelijker dragen. Vandaar dat ik de Engelse versie van de trilogie Lord of the rings uit de kast haalde. Ik liep er mee naar het zitgedeelte van de woonkamer om lekker te lezen.

Maar goed, Tante Til werd boos en heeft het boek weer van me afgepakt. De dagen daarna heb ik regelmatig een boek uit de boekenkast gepakt. Ook de boeken van Roald Dahl leken me wel leuk. Tante Til was steeds boos. Plank voor plank haalde ze weg uit de boekenkast en bracht ze naar boven. Het ziet er nu een beetje leeg uit. En elke keer probeerde ik dan maar een boek van een hogere plank te pakken. Op de bovenste plank staan nu nog boeken. Daar kan ik wel bij met mijn poten, maar ik kan ze niet met mijn bek vastpakken. Daar moet ik nog maar goed op oefenen. Ik begrijp er niets van dat ik niet mag lezen en zij wel!

Op een zaterdagmorgen kreeg ik van Tante Til een eigen boek. Daar was ik erg blij mee. Dat kun je op de foto wel zien.

 

Groetjes, Wooster

2008 wooster

 

Oorspronkelijk geplaatst op 5 maart 2008 op tantetil.vkblog.nl

 

Oorspronkelijke reacties

Bart / 05-03-2008 12:41
…het boek in één ruk verslonden! :))
Echt leesvoer, hahaha…
groet Bart

Tante Til / 05-03-2008 18:57
@Bart: die leuke woordspelingen had ik (helaas) nog niet bedacht. Maar je hebt gelijk, hij vond het echt leesvoer. Het werd een slagveld!

Broertje / 12-03-2008 00:47
Ik ben benieuwd hoelang Verwooster nog bij pa en moe mag logeren, als hij met eenzelfde enthousiasme een Bommelboek uit de kast grijpt… Misschien moet je de onderste kast maar vullen met kringloopwinkelboeken?

Tante Til / 12-03-2008 09:28
@broertje: hij doet dit niet bij zijn opa en oma. Alleen bij mij! Achja, het is net een klein kind: goed gedrag bij anderen, thuis vervelend.

Harald / 12-03-2008 19:50
Welk boek had je hem eigenlijk gegeven? En waarom juist dat boek?

Tante Til / 12-03-2008 20:23
@Harald: ik had hem “dubbelspel” van Frank Marinus Arion gegeven. Het was een gratis boek (van de bibliotheek), ik vond het niet leuk en hij lag al op een stapeltje om weg te brengen naar de kringloop.

 

 

Vergelijkbare berichten