Je hond doodslaan omdat hij verhaart… (24 april 2008)

Donderdag 24 april

Oorspronkelijk geplaatst op 24 april 2008 op tantetil.vkblog.nl

Dit bericht lees ik net op Nu.nl en ik moet even mijn onbegrip en boosheid kwijt. Waarom hebben deze mensen een hond genomen? Waarom hebben ze voor een Beagle gekozen? Het lijkt mij dat je bewust voor een hond kiest en dat je de voor- en nadelen van tevoren tegen elkaar afweegt. Natuurlijk zijn er dan wel eens dingen die je niet bedacht had. Maar dit?

En deze mensen zijn dan ook nog bewust naar een park gegaan om de hond daar met een klauwhamer de schedel in te slaan. Bedenk je dit ‘s morgens terwijl je een kopje koffie drinkt? Dat de man tegen de vrouw zegt: Waar ligt de klauwhamer ook alweer? Dan nemen we die straks mee als we met Fikkie gaan wandelen. Kunnen we het lichaam daarna in die container bij het park doen. Dan hebben we hier ook geen rotzooi. En de vrouw antwoordt: Ik denk dat de klauwhamer op zolder ligt. Ik zal hem zo wel pakken. Zullen we zijn etensbak en dergelijke alvast op marktplaats zetten?

Ik vind het triest!

Oorspronkelijke reacties

Thera / 24-04-2008 16:57
Ja, ik heb het ook met verbijstering gelezen.

Bart / 24-04-2008 17:23
Verschrikkelijk!
…..

Anne d’Ore / 24-04-2008 17:41
er zijn dingen die ik echt niet kan begrijpen en dit is er een van, dan breng je zo’n hond toch naar het asiel, je je biedt hem aan via marktplaats?
dat niet iedereen van honden houd en dat iemand spijt krijgt van de aanschaf begrijp ik, maar dit…gruwelijk.

Mo / 24-04-2008 20:12
Werkelijk bij de wilde spinnen af.
Inderdaad, hoe komen ze op het idee??

Tante Til / 25-04-2008 09:51
@Thera: ze hadden de hond ook naar een asiel kunnen brengen.
@Bart: ben ik met je eens.
@Anne d’Ore: dat hadden ze inderdaad veel beter kunnen doen. Waarschijnlijk was zelfs het aan een boom binden in een bos beter geweest.
@Mo: dat vraag ik me wel af ja.

Maria-Dolores / 25-04-2008 11:11
Hallo Tante Til,
ik had gisteren al even bij jou zitten lezen, dus vòòrdat je bij mij langsgekomen was :-), maar wist toen geen reactie. had me mee laten slepen door het gedichtje van iemand anders, en kwam uit op: Tante Til, doe maar wat je wil… wat dus eigenlijk niks toevoegde. bovendien ben ik nu zelf ook even in pauzestand.
ciao

Aiko / 27-04-2008 23:52
In de vleesindustrie gaat het er niet vriendelijker vanaf. Daar zijn echter geen haren te verliezen maar poen te verdienen. Desalniettemin, eet smakelijk.

Tante Til / 28-04-2008 09:59
Ik weet dat jij al jaren overtuigd vegetarier bent, broertje. Toch vind ik dat er wel een verschil zit tussen een huisdier (waar je voor gekozen hebt) doden en dieren in de vleesindustrie. Okee, daar gaat het natuurlijk ook niet geweldig en daarom eet ik dan ook zoveel mogelijk biologisch vlees. En ik weet hoe het er in een slachthuis aan toe gaat, want daar ben ik eens op excursie geweest. Ik eet vlees, maar wel bewust.

Tante Til / 28-04-2008 10:00
@Maria-Dolores: ik ben blij dat het in ieder geval niet “Tante Til, kikker in je bil” is geworden.
Ik heb ook vaak geen reactie te geven en dat is ook niet erg. Toch leuk dat je langskomt om te lezen.

Vergelijkbare berichten